Ο μπουφές του ξενοδοχείου ξυπνάει άγρια ένστικτα στους περισσότερους από εμάς. Είναι που τα έχει ετοιμάσει κάποιος άλλος; Είναι που είναι διασκεδαστικό το σκηνικό; Είναι που σκεφτόμαστε πότε θα τα ξαναβρούμε όλα αυτά τα νόστιμα; Ναι μεν το πρωινό είναι για να μας δώσει ενέργεια για μέσα στη μέρα και ναι είναι ίσως το πιο σημαντικό γεύμα, αλλά καλό είναι να μην ξεφύγουμε πολύ, γιατί ακόμα και αν φάμε ένα μόνο γεύμα στη συνέχεια της ημέρας, πιθανώς με την υπερβολή του πρωινού να μη σώζεται η πάχυνση.
- είμαστε επιλεκτικοί! Δε χρειάζεται να τα δοκιμάσουμε όλα την πρώτη μέρα. Και αύριο μέρα είναι και σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όλα τόσο πετυχημένα. Αν κάτι δε μας γεμίζει το μάτι ή δε μας ικανοποιήσει γευστικά, το αφήνουμε στην άκρη.
- ιδανικά δεν μπλέκουμε αλμυρά με γλυκά (τα φρούτα και το γάλα ή το γιαούρτι πάνε και στις δύο κατηγορίες). Αλλάζοντας διαρκώς γεύσεις χάνουμε το μέτρημα και το αίσθημα του κορεσμού.
- γεμίζουμε ένα πιάτο κάθε φορά. Γεμίζουμε ένα πιάτο, το τρώμε όλο και ΑΝ χρειαστεί σηκωνόμαστε και βάζουμε και δεύτερο. Αν βάλουμε μπροστά μας 2 ή 3 πιάτα κατά πάσα πιθανότητα θα τα φάμε όλα.
- προτιμάμε τα αυγά που είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά έχουν αρκετά καλό δείκτη κορεσμού και πρωτεΐνη.
- δε σνομπάρουμε τα λαχανικά όπως πχ. την ντομάτα ή τα μανιτάρια που συχνά συναντάμε σε μπουφέδες πρωινού, ακριβώς επειδή δεν τα έχουμε συνηθίσει στο πρωινό μας. Ούτε το μπέικον το τρώμε συνήθως για πρωινό αλλά να που βρίσκεται μέσα στο πιάτο μας. Τα λαχανικά έχουν ελάχιστες θερμίδες και λόγω φυτικών ινών μας χορταίνουν πολύ.
- δε χρειάζεται να φάμε κάτι που μπορούμε να το φάμε και στο σπίτι μας πχ. ψωμί και τυρί. Από τόσα πράγματα αυτό ήταν το δελεαστικό; Tο ψωμοτύρι; Τζάμπα θερμίδες!
One thought on “Συμβουλες για το πρωινο στις διακοπες”