Ποτέ δεν ήμουν από εκείνα τα κορίτσια που περνάνε τα ραντεβού τους μέσα από κάποιου είδους μικροσκόπιο. Ποτέ δεν ήμουν το τέλειο κορίτσι. Ποτέ δεν απέρριψα κάποιον επειδή κάτι πάνω του δεν ήταν σωστό. Αντιθέτως, ήμουν πάντα από εκείνες τις κοπέλες που ζητούσαν από το κάθε αγόρι που έβγαιναν να τσαλακωθεί, να δείξει όλα αυτά που πάνε λάθος στη ζωή του και την όποια ψυχοπάθεια μπορεί να είχε. Με αυτά είχα συμβιβαστεί, γιατί κατά κάποιον τρόπο ήταν η τύχη μου. Και μου άρεσε η τύχη μου.
Μέχρι που η ίδια τύχη μου έφερε στον δρόμο κάποιον άντρα που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Τον άντρα με το τσαντάκι. Εκείνον τον άντρα που αντί να βγάλει το πορτοφόλι από την τσέπη του, ακούμπησε πάνω στο τραπέζι ένα τσαντάκι λίγο μεγαλύτερο από το δικό μου. Προφανώς, φαντάστηκα ότι μπορεί απλώς να είχε περισσότερα πράγματα πάνω του απ’ ότι εγώ. Όμως, ποιος έχει περισσότερα πράγματα πάνω του απ’ όσα μπορεί να χωρέσει μια γυναικεία τσάντα;
Πορτοφόλι, κινητό, κλειδιά, μπορεί και τσιγάρα. Κάθε αντρικό παντελόνι με τέσσερις τσέπες χωράει όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα, σου δίνει την ευκαιρία να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα. Από πότε λοιπόν, το αντρικό τσαντάκι έγινε απαραίτητο για έναν άντρα; Ίσως από τότε που έγινε η μάστιγα για κάθε γυναίκα.
Αντρικό τσαντάκι, το: ένα είδος μικρής τσάντας, που μπορείς να τη φορέσεις σταυρωτά ή γύρω από την μέση σου. Συνήθως δεν χωράει περισσότερα από αυτά που χωράνε στις τσέπες του παντελονιού σου, αλλά θεωρείς ότι βολεύει γιατί μάλλον έχεις και τσίχλες. Τσίχλες που χωράνε μέχρι και στο πορτοφόλι σου. Είναι αντρικό ή και unisex και θυμίζει κάτι από τουρίστα (αν είναι σταυρωτό και μαύρο) ή Έλληνα φοιτητή (αν είναι η γνωστή σε όλους μας “μπανάνα”).
Αφού λοιπόν, ορίσαμε το τι είναι αυτό για το οποίο μιλάμε, ας πούμε πως στα αντρικά τσαντάκια δεν συμπεριλαμβάνονται τα backpacks, η τσάντα ώμου και ο φάκελος. Γενικά, αν είσαι άντρας και η τσάντα σου χωράει ντοσιέ, ατζέντα, βιβλία και laptop, μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τη ζωή σου. Αν πάλι όχι, συνέχισε να διαβάζεις.
Η φράση “δεν χωράνε τα πράγματά μου στις τσέπες μου”, δεν χωράει στο μυαλό των 4 από τις 5 γυναίκες γύρω μου. Γιατί βγαίνεις για ποτό, τι άλλο μπορεί να χρειαστείς μαζί σου; Μέχρι και τα προφυλακτικά είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να χωράνε σε τσέπη και πορτοφόλι. Μέχρι και αυτά όμως, από την στιγμή που θα μπουν στο τσαντάκι, δεν νομίζω να βγουν σύντομα από κει. Αλλά ποια είμαι εγώ για να κρίνω το αν εσύ θέλεις να βρεις κοπέλα ή να μείνεις με το τσαντάκι σου; Μήπως είμαι κάποια;
Και εντάξει, ο άντρας με το τσαντάκι ήρθε, πέρασε (και δεν ακούμπησε) και έφυγε. Μου έμαθε πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην αποχωρίζεσαι το τσαντάκι σου και πως μάλλον έχεις προβλήματα δέσμευσης, πιέζεις και ταυτόχρονα δεν ξέρεις τι κάνεις. Υπάρχει εκεί, μα δεν μπορεί να σου προσφέρει κάτι παραπάνω απ’ όσα ήδη έχεις εσύ. Απ’ όσα σου προσφέρουν οι πολύ κοντινοί σου φίλοι. Γιατί το τσαντάκι δεν έλυσε ποτέ τα χέρια κανενός γκόμενου που έχει κλείσει τα 20. Και όλο αυτό το κατάλαβα, όταν την προηγούμενη εβδομάδα σε εκείνο το μπαρ, με πλησίασε ένας τύπος ακριβώς σαν εκείνον που είχα βγει τότε. Και να φανταστείς πως είδα το τσαντάκι καθώς απομακρυνόταν από το μέρος μου.
Άφησε λοιπόν, το τσαντάκι σου στο σπίτι και προσπάθησε να αρκεστείς σε αυτά που ήδη έχεις πάνω σου.
Σε προκαλώ να λύσεις το παρακάτω πρόβλημα.
Ένας άντρας βγαίνει ραντεβού και έχει να βολεύει τα παρακάτω πράγματα:
Κινητό (συνήθως με οθόνη 5 ιντσών και πάνω)
Πορτοφόλι
Κλειδιά αυτοκινήτου (μην ταλαιπωρηθεί η Πριγκηπέσσα)
Κάρτες (αν μπουν στο πορτοφόλι θα φουσκώσει αρκετά)
Λάβετε επίσης υπόψιν τα παρακάτω:
Οι πίσω τσέπες είναι ο ευκολότερος στόχος των κλεφτών.
Αν κάθεσαι, αντικείμενα στην πίσω τσέπη εμποδίζουν.
Θα προτιμούσες κάποιον με τσαντάκι, ή κάποιον με τσέπες σαν του αξιαγάπητου Σαρλό?
Αν λύσεις αυτό το πρόβλημα, θα βοηθήσεις πολλούς από εμάς που αναγκαζόμαστε να βασιστούμε σε τσαντακια
Σαρλό δαγκωτό.
Το τσαντακι εγινε απαραιτητο οταν τα κινητα εγιναν απο 4 σε 6 ιντσες! Ειναι ο κυριος λογος…