pos-na-kaneis-oikonomia-sto-fagito-sou-savoir-ville

Μάθε 14 τρόπους για να αξιοποιήσεις ό,τι έχει μείνει, να προγραμματίσεις ευκολότερα τα γεύματά σου και να μη σπαταλάς το φαγητό σου.

  1. Καθιέρωσε κάθε βδομάδα ένα βράδυ αφιερωμένο στα φαγητά που έχουν μείνει και φτιάξε νόστιμες σούπες, βραστά και ριζότο.
  2. Τρεις φορές το χρόνο μαγείρεψε όσα έχεις στην κατάψυξη, ώστε να μην περισσεύουν παραπάνω φαγητά.
  3. Αποθήκευσε τις πατάτες σε κάποιο δροσερό και σκοτεινό σημείο με ένα μήλο για να τις εμποδίσει να φυτρώσουν.
  4. Το μαρούλι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις συσκευασμένες σαλάτες, οπότε να προτιμάς το μαρούλι, εκτός αν -οι σαλάτες- καταναλωθούν εντός 24-48 ωρών.
  5. Μην αφήνεις ποτέ ωμό κρέας ή ψάρι στο ψυγείο. Αν δεν το μαγειρέψεις την ίδια μέρα, βάλτο στην κατάψυξη.
  6. Αγόρασε «άπλυτο» σπανάκι και βάλτο σε νερό για να διατηρηθεί περισσότερο καιρό στο ψυγείο.
  7. Κόψε και ρίξε μανιτάρια σε λιωμένο βούτυρο και πάγωσέ τα. Ιδανικό για πίτσες.
  8. Τεμάχισε και πάγωσε το ψωμί που δεν έχεις σκοπό να φας άμεσα και αξιοποίησε το για τοστ.
  9. Συγκέντρωσε ό,τι έχει απομείνει από τη σάλτσα των ζυμαρικών σου σε παγοθήκες, πάγωσέ το και χρησιμοποίησε το μόλις χρειαστεί.
  10. Μην πετάς λεμόνια και λάιμ, τεμάχισέ τα και πάγωσέ τα. Ιδανικό για το Gin Tonic σου.
  11. Ξεφλούδισε, βγάλε τα κουκούτσια, τεμάχισε και ψήσε μήλα, μάνγκο, δαμάσκηνα. Μόλις κρυώσουν, κράτησέ τα για σνακ.
  12. Ξεχώρισε το κρέας από τα κόκκαλα του κοτόπουλου και φτιάξε ένα απόθεμα με καρότα, κρεμμύδια, σέλινο και χόρτα.
  13. Χρησιμοποίησε τα αβγά εντός τριών εβδομάδων από την ημερομηνία λήξης. Ένας απλός τρόπος για να το καταλάβεις είναι να βάλεις το αβγό μέσα σε νερό. Αν επιπλέει, μην το φας.
  14. Πάγωσε τα γεύματα που έχουν απομείνει σαν ατομικές μερίδες. Έτσι, έχεις έτοιμα γεύματα για τις γεμάτες μέρες σου!