Πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσες αντί για προτηγανισμένες συσκευασμένες πατάτες να είχες στην κατάψυξη τις δικές σου; Αντί να γυρνάς από τη δουλειά και να πετάς δυο πατάτες στο τηγάνι ενω βαριέσαι να ξεφλουδίζεις, να τις έχεις ήδη έτοιμες;
Παρακάτω θα βρεις τον απόλυτο οδηγό για να καταψύξεις τις δικές σου τηγανιτές πατάτες.
Θα χρειαστείς:
4 πατάτες
8 κούπες νερό
1 κ.σ. αλάτι
- Κόψε και ξεφλούδισε τις πατάτες.
- Βράσε τις πατάτες για περίπου 2 λεπτά και τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
- Σε ένα μεγάλο χαρτί κουζίνας, άφησέ τες να στραγγίξουν καλά.
- Τοποθέτησέ τες στην κατάψυξη για 6 ώρες να παγώσουν.
- Ύστερα, χώρισέ τες σε μικρά σακουλάκια και ξαναβάλτες στην κατάψυξη.
- Τώρα μπορείς να τις ψήσεις ή να τις τηγανίσεις όποτε εσύ θέλεις!