Χειμώνας σημαίνει κρυολογήματα και ιώσεις. Αναγκαίο κακό λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και της ελάττωσης της άμυνας του οργανισμού. Αλλά τι είναι ακόμα χειρότερο αν τελικά την «πατήσεις» και βρεθείς κρεβατωμένος με πυρετό; Να πρέπει να βγεις για να βρεις φαρμακείο και σούπερ μάρκετ και να αγοράσεις τα απαραίτητα πολεμοφόδια. Οπότε προετοιμάσου κατάλληλα και την επόμενη φορά θα το βρεις μπροστά σου.
Πορτοκάλια. Δεν χρειάζεται να σου επισημάνω πόσο βοηθούν τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C (λεμόνια, γκρέιπφρουτ, μαϊντανός, σέλινο, κουνουπίδι) στην περίπτωση των ιώσεων, ενώ ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και επισπεύδουν τον κύκλο του ιού!
Σούπες. Σούπες και πάλι σούπες. Με κοτόπουλο ή μοσχάρι είναι ιδανική επιλογή για τους κρυολογημένους, επειδή συνδυάζουν την απαραίτητη λήψη υγρών με την πρόσληψη πρωτεϊνών από το κρέας ή το κοτόπουλο.
Αποσυμφορητικά σπρέι. Τα μη κορτιζονούχα αποσυμφορητικά σπρέι μπορούν να σας ανακουφίσουν από τη ρινική συμφόρηση. Πάντα βέβαια με μέτρο.
Αντισηπτικές καραμέλες. Εναλλακτικά και αλατόνερο ή χαμομήλι για τον εφιαλτικό πονόλαιμο.
Αντιπυρετικά. Όταν πια ο πυρετός επιμένει και η καταπόνηση φτάνει στα όρια της εξάντλησης είναι πολύ χρήσιμα έως και απαραίτητα.
Θερμόμετρο. Ναι όσο συνηθισμένο κι αν ακούγεται ένα θερμόμετρο που να ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ κρίνεται βασικό. Πώς θα δίνεις πλήρη αναφορά άλλωστε στην ελληνίδα μάνα που θα σε παίρνει κάθε τρεις και λίγο τηλέφωνο για να ελέγχει την κατάσταση;
Τσάι. Του βουνού, πράσινο ή με ginger, τα ζεστά ροφήματα είναι πάντα μια καλή συντροφιά για το κρυολόγημα.
Μέλι. Δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα. Ειδικά σε συνδυασμό με την κανέλα μαλακώνει και γλυκαίνει τον λαιμό!
Be ready σε κάθε περίπτωση και προηγουμένως φρόντισε να ξεκουράζεσαι και να προσέχεις μήπως και φέτος «την βγάλεις καθαρή»!