Πως να κανεις την τελεια pasta tartufo
Τα αγαπημένα σου ζυμαρικά σε ένα πιάτο που θα το βαφτίσουμε comfort food.
Υλικά για 4 άτομα: 400g Μαφαλντίνες // 20g φρέσκια μαύρη τρούφα // 20g τυρί μασκαρπόνε // 1/2 κρεμμύδι // 200g άσπρα μανιτάρια //300ml λευκό κρασί // 20g βούτυρο // 2 κουταλιές λάδι τρούφας // 70g παρμεζάνα
Εκτέλεση: Για τη κρέμα τρούφας: Λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι τρούφας σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι , τη μισή τρούφα ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια επίσης ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με τα κράσι ,ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη.Αφήνουμε να σιγοβράσει για λιγα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Για τις μαφαλντίνες: Βράζουμε τις μαφαλντίνες al dente σε αλατισμένο νερό.Αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε με τη σάλτσα τρούφας ανακατεύοντας καλά, προσθέτουμε το μείγμα στα ζυμαρικά μαζί με τη παρμεζάνα.
Γαρνίρουμε με φέτες φρέσκιας τρούφας.
Η τέλεια γεύση για να δεις την ταινία All roads lead to Rome