H Μαρία Λιόντου είναι Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μαμά με πολλές ιδέες, δημιουργική φαντασία, ανάγκη έκφρασης και απεριόριστη αγάπη για τη ζωή και τους μικρούς ήρωες! Η αγάπη της για το blogging και το crafting, τα τελευταία χρόνια την οδήγησαν μέσα από το blog της να εκφράζει τις απόψεις της, να δίνει προτάσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ιδέες για home décor and fashion style και να εστιάζω σε θέματα αυτοβελτίωσης και life coaching.
Μοιράστηκε μαζί μας μια συνταγή για σαλάτα με κινόα:
Υλικά:
μισό ποτήρι του νερού κινόα που έχετε ξεπλύνει και σουρώσει καλά. Αν παραλείψετε αυτό το βήμα θα διατηρηθεί η έντονη πικράδα. Με το ξέπλυμα αφαιρούμε φυσικά την σαπωνίνη που περιέχει ο φλοιός της.
5-6 ντοματίνια
1-2 παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κομμάτια
Για την σως γιαουρτιού.
Υλικά:
3 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
2 πρέζες άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πρέζες αλάτι (μιας και το κινόα θα το αφήσουμε ανάλατο)
λίγο κόκκινο πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα πιάτο το κινόα που έχουμε βράσει για περίπου 20 λεπτά και έχουμε σουρώσει καλά. Εγώ χρησιμοποιώ σουρωτήρι μιας και πρέπει να σουρώσουμε μικροσκοπικά κομμάτια. Τοποθετούμε τα παντζάρια και τα ντοματίνια επάνω από το κινόα. Χτυπάμε σε ένα ποτήρι όλα τα υλικά για την σως γιαουρτιού.
Ρίξτε την σως επάνω στα υλικά που έχουμε τοποθετήσει στο πιάτο μας. Προαιρετικά αν θέλετε γαρνίρετε και με αμύγδαλα χωρίς φλούδα και για εμφάνιση αλλά και για γεύση.
Ανακάλυψε περισσότερα για την Μαρία: www.mommyjammi.gr | facebook