H Ελπίδα μοιράζεται μαζί μας την paleo συνταγή «Κουν Φιλέ» (κρέντιτς στη φίλη μου τη Ράνια για το όνομα), αλλιώς φιλέτο κουνουπιδιού.
Παίρνεις ένα κουνουπίδι, το πλένεις, και το κόβεις σε κάθετες, μεγάλες, χοντρές φέτες (μπουκετάκια και κοτσάνι μαζί), περίπου 3-4 εκατοστών. Τις ξαπλώνεις στο ταψί του φούρνου που το έχεις καλύψει με λαδόκολλα, μαζί βάζεις και τα μικρά κομματάκια του που έσπασαν όταν το έκοβες σε φέτες, αλλατοπιπερώνεις (με θαλασσινό ανεπεξέργαστο αλάτι Μεσολογγίου), ραντίζεις με ελαιόλαδο (με το μάτι, ξέρεις), βάζεις πάπρικα ή κάρυ ή μοσχοκάρυδο ή ό,τι μπαχαρικό σ’ αρέσει (το κάρυ του πάει πολύ και ο κουρκουμάς μπορεί να του δώσει σούπερ-αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες), και τέλος κόβεις ένα-δυο κρεμμύδια σε φετάκια και τα βάζεις κι αυτά πάνω στο κουνουπίδι. Σκεπάζεις με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο, και αφήνεις το κουνουπίδι να ψηθεί μέχρι που να ροδίσει.
Το κουνουπίδι, μαγειρεμένο έτσι, δεν αφήνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του βραστού κουνουπιδιού, και γίνεται γλυκό, βουτυράτο και μυρωδάτο, λες και τρως κρέας!
(Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από την εκπομπή «Σεφ στον αέρα»)