Ο Alfred Hitchcock είχε παραδεχτεί σε πολλές συνεντεύξεις του την αγάπη του για το φαγητό. Πιο συγκεκριμένα αρκετά συχνά ανέφερε την quiche lorraine σαν αγαπημένο του φαγητό για πρωινό.
Θυμήσου τον Cary Grant στην ταινία του 1955, To Catch a Thief να εξηγεί πως φτιάχνει η οικονόμος του την ζύμη για την quiche.
Για τη ζύμη χρειάζεσαι:
2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα βούτυρο
1 κρόκο αυγού
1 πρέζα αλάτι
1/4 κούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση:
2 – 3 φέτες ζαμπόν
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 αυγά
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
2 κούπες ζεστό γάλα
Πως να το κάνεις:
Δούλεψε μαζί το αλεύρι, το βούτυρο, το αυγό με το αλάτι και το κρύο νερό. Άφησε τη ζύμη για 1 ώρα. Άνοιξε το φύλλο όσο χρειάζεται για ένα πυρίμαχο ταψάκι τάρτας.
Για τη γέμιση, σόταρε τα κρεμμύδια και το ζαμπόν. Σε ένα άλλο μπολ σπάσε τα αυγά και χτύπησε τα με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό γάλα, χτυπώντας παράλληλα. Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι με τη ζύμη και ψήσε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.