Αυτό το γλυκό θα γίνει από τα αγαπημένα μου. Ελαφρύ και δροσιστικό, η μαστίχα δένει απίστευτα με την ιδιαίτερη, εξωτική γεύση του φρούτου του πάθους.
Ενώ η γεύση της μαστίχας μου αρέσει πολύ, δε τη χρησιμοποιώ τόσο συχνά στις συνταγές μου και σας υπόσχομαι ότι αυτό θα αλλάξει. Γιατί και ιδιαίτερα νόστιμη είναι και πλούσια είναι
Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα δάκρυα μαστίχας σε κόκκους που θρυμμάτισα με το γουδοχέρι. Αν βρείτε μαστιχέλαιο ενδεχομένως να είναι πιο εύκολο στη χρήση του.
Η κρέμα είναι από Silken Tofu Clearspring (θα το βρεις σε κατάστημα με βιολογικά) το οποίο χρησιμοποιώ συχνά στις συνταγές μου για να αντικαταστήσω τη κρέμα γάλακτος και πιστέψτε με δίνει άριστο αποτέλεσμα για κρέμες και μους. Το τόφου είναι παράγωγο της σόγιας και αποτελεί μια πλήρη πηγή πρωτεΐνης. Επίσης είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σελήνιο και φώσφορο. Απλά θα σας συμβούλευα να αγοράσετε μια καλή μάρκα βιολογικής καλλιέργειας μιας και η σόγια θέλει προσοχή αφού είναι το νούμερο ένα γενετικά τροποποιημένα συστατικό.
Υλικά για 6 μερίδες
- 2 κουτιά Silken Tofu clearspring
- 4 κτ σούπας γλυκαντικό (σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι, αγαύη, ή σιρόπι καστανού ρυζιού
- 6 δάκρυα μαστίχας ή 1 κτ γλυκού μαστιχέλαιο
- 6 φρούτα του πάθους
Για τη πανακότα
- Χτυπάς τα δάκρυα μαστίχας με γουδοχέρι μέχρι να γίνουν σκόνη
- Σουρώνεις το τόφου μέσα σε μια πετσέτα μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά
- Προσθέτεις όλα τα υλικά για τη κρέμα (τόφου, μαστίχα, γλυκαντικό) μέσα σε επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάς μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια λεπτή κρέμα.
- Κόβεις τα φρούτα του πάθους στη μέση και αδειάζεις το εσωτερικό με ένα κουτάλι.
- Βάζεις τη κρέμα μέσα σε βαζάκια κρέμας και από πάνω καλύπτεις με τα σπόρια από τα φρούτα του πάθους
- Παγώνεις στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες