Τα βαριά φαγητά δεν επιτρέπονται τις καλοκαιρινές ημέρες, ωστόσο είναι δύσκολο να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου ζυμαρικά. Μπορείς να τα κάνεις όμως πιο υγιεινά, φτιάχνοντας τα με σπαράγγια και λαδολέμονο με ρίγανη.

Υλικά:

Για το λαδολέμονο με ρίγανη:

Χυμό από 1 λεμόνι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 πρέζα φρέσκια ρίγανη

Για τα ζυμαρικά:

4 κουταλιές ελαιόλαδο 3 φλιτζάνια ντοματάκια, κομμένες στην μέση 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 ματσάκι σπαράγγι, αφαιρώντας τα σκληρά σημεία, βρασμένα 500 γρ. λιγκουίνι (χωρίς γλουτένη) βρασμένο καλαμπόκι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό τηγάνι, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη. Βάλε το σε πολύ χαμηλή φωτιά και άφησε το για 5 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξε λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο. Άφησε για το 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες και λίγο αλάτι και ανακάτεψε συχνά για 2 λεπτά. Πρόσθεσε τις ντομάτες και ανακάτεψε για 2 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα ρίξε 4½ κούπες νερό και άφησε το να βράσει. Όταν γίνει αυτό, πρόσθεσε τα λιγκουίνι και δύο κουταλιές αλάτι για να σιγοβράσουν. Ανακάτευε συχνά για 15 λεπτά. Σούρωσε.

Έπειτα πρόσθεσε τα σπαράγγια και το καλαμπόκι και ανακάτεψε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπολ με όλα τα υλικά.

Πριν το σερβίρισμα, ρίξε 1 με 2 κουταλιές λαδολέμονο.