Δεν υφίσταται καλοκαίρι χωρίς καρπούζι. Είτε με φέτα είτε σκέτο, το καρπούζι είναι το κατάλληλο φρούτο για να το απολαύσεις στην παραλία, μετά το φαγητό και το βράδυ για κάτι ελαφρύ. Δροσιστικό όσο πρέπει για τις καυτές ημέρες. Φαντάσου όμως να μπορούσες να φτιάξεις μόνη σου γευστικό παγωτό καρπούζι να το σερβίρεις όταν κάθεσαι με τις φίλες σου στην βεράντα ή όταν τυχαίνει να μην έχεις προλάβει να αγοράσεις παγωτό. Μπορείς!

Κατ’αρχήν θα ξεκινήσω με το θετικό. Οι θερμίδες είναι πολύ λιγότερες από ένα κανονικό παγωτό. Κατά δεύτερον, δεν θα σου πάρει καθόλου ώρα στην κουζίνα για να το φτιάξεις.

Συγκεκριμένα, χρειάζεσαι τα εξής υλικά:

– 2 κούπες ψιλοκομμένο καρπούζι

– 1 φλ.γάλα

– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

– 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια

Ρίχνεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ προσθέτοντας πολύ λίγο αλάτι και ανακατεύεις. Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το προσθέτεις σε ένα δοχείο και το αφήνεις στην κατάψυξη για τέσσερις ώρες. Έτοιμο!

%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%b9