Η παρακάτω συνταγή περιλαμβάνει ένα μικρό κόλπο για τραγανα εξωτερικά αλλά ζουμερά εσωτερικά κολοκυθάκια.
Να θυμάσαι ότι στη τριμμένη φρυγανιά μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένα μυρωδικά που σου αρέσουν όπως ρίγανη ή μπαχαρικά.
Θα χρειαστείς:
- 1-2 μεσαία κολοκυθάκια που θα έχεις πλύνει και θα έχεις κόψει σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- 1/2 – 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- σως που προτιμάς
Οδηγίες:
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στρώσε τα κομμένα κολοκυθάκια και πασπάλισε με αλάτι. Σκέπασε τα με ένα άλλο χαρτί και βάλε από πάνω τους ένα ταψί ή το ξύλο κοπής. Θα πρέπει να τα αφήσεις περίπου 15 λεπτά. Το αλάτι θα αφαιρέσει τα περιττά υγρά από το λαχανικό κάτι που θα το κάνει πιο τραγανό.
- Σε ένα ρηχό τηγάνι βάλε αρκετό ελαιόλαδο και άναψε τη θερμοκρασία σχεδόν στη δυνατότερη επιλογή.
- Χτύπησε το αυγό σε ένα μπολ και βάλε στη σειρά τα κολοκυθάκια, το αυγό, τη φρυγανιά και μετά να ακολουθεί το τηγάνι.
- Στη συνέχεια θα βουτάς κάθε κολοκυθάκι στο αυγό και μετά στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
- Στο τηγάνι θα χρειαστεί 2 λεπτά.
- Μετέφερε τα κολοκυθάκια σε ένα σκεύος με στρωμένο απορροφητικό χαρτί και πρόσθεσε λίγο ακόμα αλάτι.