Αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι ένα ιδανικό σνακ για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας στο σπίτι, στην εκδρομή ή στην παραλία. Ετοιμάστε τα και πάρτε τα μαζί σας, μοιραστείτε τα με φίλους ή την οικογένειά σας.
Τα υλικά:
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (είναι φοβερά και με συνδυασμό ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ¼ κούπας αλεύρι ολικής)
¼ κουτ. γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
15 ελιές ψιλοκομμένες (μαύρες ή πράσινες)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
6-8 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλα αυγά
50 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
Η Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλάτι με τις ψιλοκομμένες ελιές, το σκόρδο και το δυόσμο. Σε ένα τρίτο βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα υλικά και ανακατέψτε. Προσθέστε ακριβώς μετά και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τελειώστε με την προσθήκη της τριμμένης φέτας και αδειάστε το περιεχόμενο στα φορμάκια. Ψήστε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να δείτε ότι μια οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή από το κέντρο τους. Καλή επιτυχία!