Το κρουασάν αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ. Ειδικά εάν είναι χειροποίητο αποτελεί την ιδανική επιλογή για το πρωινό σου, το απογευματινό σου ή το σνακ παραλίας. Εδώ θα δεις μια εύκολη συνταγή από το cookbloggr για πεντανόστιμα αλμυρά κρουασάν με ελαιόλαδο και φέτα.

Υλικά:

  • 100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml γάλα ελαφρύ
  • 5 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 310 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο αυγού
  • σουσάμι
  • 300 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ πρόσθεσε τη μαγιά, το γάλα χλιαρό, το μέλι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι. Θέλεις μία εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Πρόσθεσε αλεύρι αν χρειαστεί ή αφαίρεσε. Τοποθέτησε τη ζύμη σε μπολ και σκέπασε με διάφανη μεμβράνη. Άφησέ την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Άνοιξε τη ζύμη με έναν πλάστη σε κύκλο και με μαχαίρι κόψε σε τρίγωνα. Γέμισε με τριμμένη φέτα και τύλιξε από έξω προς τα μέσα. Τοποθέτησε σε ταψί με λαδόκολλα και πέρνα με ένα πινέλο τον κρόκο αφού τον αραιώσεις με λίγο νερό. Τέλος πασπάλισε με σουσάμι. Ψήσε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 θεματικές βραδιές που θα οργανώσεις με βάση το φαγητό