Τα μάφιν τα αγαπάμε, και στη γλυκιά αλλά και στην αλμυρή εκδοχή τους. Και κάτι άλλο που αγαπάμε είναι ο τόνος, αφού είναι θρεπτικός, νόστιμος και ταιριάζει τέλεια με πολλές συνταγές. Για αυτό εδώ θα δεις μια πιο ιδιαίτερη συνταγή για αλμυρά μάφιν με τόνο Geisha, άνηθο και λιαστή τομάτα.

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια τόνος Geisha σε νερό
  • 1 μάτσο φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτύπα με σύρμα τα αβγά μαζί με το γάλα και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε το λάδι και ανακάτεψε. Βάλε τον τόνο Geisha, τον άνηθο, το πεκορίνο, τη λιαστή ντομάτα και ανακάτεψε. Σε ένα άλλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι με το μπέικιν και πρόσθεσέ τα σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας. Βουτύρωσε τις φόρμες και γέμισέ τες στα 2/3. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σαλάτα με τόνο Geisha και μαύρο ρύζι