Αλμυρό μάφιν με τυρί παρμεζάνα, λιαστή ντομάτα και άνηθο Savoir Ville

Κάτι έχω πάθει τελευταία και θέλω συνέχεια να τρώω αλμυρά φαγητά. Μάλλον η αφυδάτωση του καλοκαιριού με έχει βρει και ο οργανισμός μου προσπαθεί να μου το δείξει. Ή κατάφερα επιτέλους να ξεφύγω από το φαύλο κύκλο της κατανάλωσης γλυκών εδεσμάτων που όλοι λατρεύουν και μισούν παράλληλα. Επιπλέον, συνέχεια βλέπω φωτογραφίες με κυριακάτικα (ή καθημερινά πλέον) brunch και ζηλεύω γιατί συνήθως δουλεύω και δεν προλαβαίνω. Όμως, γιατί να μην μπορώ και εγώ να απολαύσω ένα τέτοιο brunch στην ευκολία και άνεση του σπιτιού μου; Και επιπλέον να καλέσω και την κοριτσοπαρέα!

Έχοντας αυτή την εικόνα στο μυαλό μου σκέφτηκα να φτιάξω νόστιμα αλμυρά μάφινς με μπόλικο τυρί παρμεζάνα, λιαστή ντομάτα και φρεσκοκομμένο άνηθο. Τρώγονται μόνα τους ή μπορείτε να απλώσετε λίγη ποσότητα τυρί κρέμα από πάνω και να τα συνοδέψετε με μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα ή καπνιστό σολωμό! Πιείτε και λίγη σαμπάνια ή κάποιο αφρώδες κρασί για να γίνει ακόμη καλύτερο.

Αλμυρό μάφιν με τυρί παρμεζάνα, λιαστή ντομάτα και άνηθο Savoir Ville

 υλικά (για 9 μάφινς)

2/3 κούπας αλεύρι

½ κούπα καλαμποκάλευρο

1 κουταλάκι μαγειρική σόδα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

½ κούπα τυρί παρμεζάνα τριμμένο

10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

2-3 φύλα άνηθου ψιλοκομμένα

2/3 κούπας γάλα

λίγο αλάτι, πιπέρι

συνοδευτικά:

τυρί κρέμα

καπνιστή γαλοπούλα ή σολωμός

πέστο

Διαδικασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 185 C. Χρειαζόμαστε ζεστό φούρνο για να φουσκώσουν τα μάφινς.
  2. Σε ένα μπολ προσθέστε αρχικά όλα τα ξηρά σας υλικά και τελευταίο το γάλα. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Σε ένα ταψί για μάφινς, αλείψτε καλά με λίγη ελαιόλαδο 9 θήκες. Μοιράστε τη ζύμη των μάφινς στις θήκες και προσθέστε λίγη παρμεζάνα από πάνω εάν θέλετε.
  4. Ψήστε για 20 λεπτά και έπειτα αποσύρετε από το φούρνο αφήνοντας τα μάφινς να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
  5. Προσεχτικά με ένα μαχαίρι προσπαθήστε να βγάλετε τα μάφινς από τις θήκες τους. Εάν επιθυμείτε προσθέστε λίγο τυρί κρέμα και μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα. Γαρνίρετε με λίγο επιπλέον άνηθο.

Αλμυρό μάφιν με τυρί παρμεζάνα, λιαστή ντομάτα και άνηθο Savoir Ville

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου «Μέλι και Κανέλα» στο http://meliandcinnamon.blogspot.com/