Κάνε πιο πικάντικη και ενδιαφέρουσα τη μακαρονάδα σου με σάλτσα amatriciana. Η παραδοσιακή ιταλική συνταγή χρησιμοποιεί guanciale, ένα αλλαντικό από χοιρινό. Για περισσότερη ευκολία εσύ μπορείς να βάλεις μπέικον. Διάλεξε μακαρόνι σε μεγάλο νούμερο που είναι το ιδανικό για μεγάλες μπουκιές με σάλτσα αλλά κι όποιο ζυμαρικό θες είναι μία χαρά.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά βούτυρο
300 γρ ψιλοκομμένο μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
λίγο αποξηραμένο chili
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματάκια
1 κουταλιά ρίγανη
500 γρ ζυμαρικά
⅓ της κούπας τριμμένο πεκορίνο
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα μεσαίο τηγάνι βάλε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το μπέικον και σόταρε μέχρι να ροδίσει. Βγάλε το μπέικον και βάλε το κρεμμύδι και σόταρε για ακόμα 5 λεπτά.
Πρόσθεσε την πάστα, το chili, το αλάτι, το πιπέρι και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
Πρόσθεσε το σκόρδο για ένα λεπτό και μετά ρίξε στο τηγάνι τις ντομάτες και τη ρίγανη. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία κι άφησε να βράσει για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα πρόσθεσε και τη ρίγανη.
Όσο ετοιμάζεται η σάλτσα βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε μία κούπα από το νερό των ζυμαρικών πριν στραγγίσεις.
Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πρόσθεσε λίγο νερό από εκείνο που κράτησες. Πασπάλισε με το πεκορίνο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε και το μπέικον και πασπάλισε με έξτρα τυρί.