Κλείσε τα μάτια και φαντάσου το σκηνικό: Ένα ζεστό απόγευμα στο Μεξικό, οι ήχοι της mariachi μουσικής πλανώνται στον αέρα και μπροστά σου, ένα ποτήρι γεμάτο Altos Paloma.

Ο πάγος λιώνει αργά, η γεύση της τεκίλας μπλέκεται με το φρέσκο γκρέιπφρουτ και εσύ σκέφτεσαι: Πώς ξεκίνησε άραγε αυτή η ιστορία; Η απάντηση είναι απλή: από μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν να δημιουργήσουν μια τεκίλα τόσο αυθεντική, όσο το ίδιο το Μεξικό.

Η Altos Tequila – φτιαγμένη από 100% αγαύη, δημιουργήθηκε το 2009 από τον Maestro Tequilero, Jesus Hernandez, μαζί με δύο παγκοσμίου φήμης bartenders: τον Dre Masso και τον εκλιπόντα Henry Besant. Στην πραγματικότητα δεν είναι απλά ένα ποτό – είναι μια ιστορία που ξεκινά από την περιοχή Los Altos, στην πολιτεία Jalisco η οποία βρίσκεται μέσα στις περιοχές που ορίζει η νομοθεσία της tequila. Εκεί, οι «jimadores» ή αλλιώς οι έμπειροι θεριστές, οι άνθρωποι που ξέρουν δηλαδή την αγαύη καλύτερα από τον καθένα, επιλέγουν τα πιο ώριμα φυτά, διασφαλίζοντας ότι κάθε σταγόνα Altos θα είναι όσο πιο γνήσια γίνεται.

Μιλάμε για πραγματική τέχνη: η αγαύη ψήνεται για 3 ημέρες σε παραδοσιακούς φούρνους από τούβλο – καμία βιασύνη εδώ. Και αντί για τις εναλλακτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται αλλού, η Altos ακολουθεί την παλιά σχολή: μια τεράστια ηφαιστειακή πέτρα, γνωστή ως Tahona, συνθλίβει την αγαύη, αφήνοντας τις φυσικές της γεύσεις να αναδειχθούν. Από τα 150 αδειοδοτημένα αποστακτήρια tequila στο Μεξικό, μόνο τα 8 χρησιμοποιούν τη μέθοδο της πέτρας Tahona σήμερα. Το αποτέλεσμα; Μια τεκίλα που δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να σε κερδίσει από την πρώτη γουλιά.

Μόλις η αγαύη αποδώσει τους χυμούς της, ξεκινά η απόσταξη. Διπλή απόσταξη σε χάλκινα αποστακτήρια για να διατηρηθεί η καθαρότητα, η ισορροπία και η αίσθηση του αυθεντικού. Και μετά, ανάλογα με το πόσο καιρό αφήνεται να ωριμάσει, η Altos Tequila παίρνει διαφορετικούς χαρακτήρες:

Plata: Δροσερή, φρέσκια, τέλεια για μία κλασική Paloma.

Reposado: Παλαίωση 6-8 μηνών, με νότες καραμέλας και βανίλιας.

Γιατί Altos;

Αν ρωτήσεις έναν bartender ποια τεκίλα προτιμά, το πιθανότερο είναι να σου μιλήσει για την Altos. Δεν είναι τυχαίο. Είναι smooth, ευέλικτη και μπορεί να σταθεί τόσο σε ένα καλό cocktail όσο και σκέτη – αν είσαι από αυτούς που εκτιμούν τις καθαρές γεύσεις και αν θέλεις να κάνεις τον έξυπνο στην παρέα, μπορείς να πετάξεις την πληροφορία ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες mixologists την επιλέγουν για τα signature cocktails τους.

Και τώρα το βασικό ερώτημα: Paloma ή Margarita;

Αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσει ποιο είναι το αγαπημένο σου tequila cocktail, η Altos έχει τη λύση. Δοκίμασέ την καλύτερη τεκίλα για δημιουργία Paloma (σύμφωνα με τα βραβεία Drinks International 2024). Τοποθέτησε αλάτι στο χείλος ενός ποτηριού, γέμισε το ποτήρι με πάγο και πρόσθεσε: 120ml γκρέιπφρουτ σόδα & 60ml Altos Plata. Αν πάλι προτιμάς κάτι πιο old school, μία Margarita με αλάτι στο χείλος του ποτηριού και φρέσκο λάιμ, μπορεί να σε πείσει. Ή καλύτερα… γιατί να διαλέξεις; Δοκίμασε και τα δύο και αποφάσισε μετά!

Περισσότερο από ένα ποτό, η Altos είναι μια πρόσκληση να ζήσεις κάτι αυθεντικό. Να δοκιμάσεις μια τεκίλα που φτιάχνεται με μεράκι, να νιώσεις την παράδοση και να απολαύσεις κάθε γουλιά σαν ένα μικρό ταξίδι στο Μεξικό. Γιατί, όπως λένε και οι locals… tequila is not just a drink, it’s a way of life! Salud!

Ανακαλύψτε περισσότερα στο olmecaaltos.com και απολαύστε υπεύθυνα.