Αυτό που ο καιρός είναι μεταβατικός και δεν ξέρεις τι παπούτσια να βάλεις εμείς το παθαίνουμε με τα ποτά. Πολύ φθινόπωρο για τραγανά λευκά κρασιά, πολύ ζέστη για κάτι πιο βαρύ. Μέχρι που μας έρχεται η έμπνευση: apple sangria!
Δροσερή, αρωματική και φρουτένια, θα σου δώσω τη συνταγή επειδή είμαι καλό κορίτσι και τα καλά είναι για να μοιράζονται, θα χρειαστείς:
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση με αρώματα εσπεριδοειδών.
- 2 φλυτζάνια χυμό μήλου
- 2 φλυτζάνια χυμό cranberry
- 3/4 του φλυτζανιού μπράντι
- μισό φλυτζάνι triple sec
- 3 κόκκινα μήλα κομμένα σε κύβους
- 4 ξυλαράκια κανέλας
- 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
- πάγο και φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Το να τη φτιάξεις είναι πανεύκολο. Ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός του πάγου και του δυόσμου σε μια κανάτα, τη σκεπάζεις και τη βάζεις στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όσο περισσότερο μένει βέβαια, τόσο ανακατεύονται τα αρώματα των υλικών και γίνεται όλο και καλύτερη. Πιές ένα ποτήρι στην υγειά της ομάδας του savoirville απόψε, να γιορτάσουμε μαζί το weekend που έρχεται.