Το σουσάμι προσφέρει άπειρες ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη και την πίεση του αίματος, ενώ μελέτες έχουν δείξει πως δεσμεύουν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Υπάρχει λοιπόν καλύτερο αντιοξειδωτικό από μια ασιατική σαλάτα με σπόρους σουσαμιού;

IE0401_188449_s4x3_lg

Θα χρειαστείτε:

1/8 της κούπας ξύδι ρυζιού (rice wine vinegar)

1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε 4 κομμάτια

Μισή κουταλιά αλάτι

Λίγο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές ταχίνι

1 μεγάλη κουταλιά σουσάμι

Μισή κούπα σησαμέλαιο

6 κούπες μαρουλοσαλάτας

1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας

1 κονσέρβα φέτες μανταρινιού

1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

1 κούπα ντοματίνια

Εκτέλεση:

Ρίξτε στο μπλέντερ (ένα τη φορά) το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ταχίνι και το σουσάμι. Όσο το μπλέντερ αναδεύει τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, ρίξτε και το σησαμέλαιο. Η σος είναι έτοιμη!

Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, ανακατέψτε και ρίξτε τη σος από πάνω.