Όσο φτάνουμε προς το τέλος του Αυγούστου και του καλοκαιριού έχουμε μόνο όμορφες αναμνήσεις να θυμόμαστε για να μας κρατάνε παρέα τα βροχερά και μουντά σαββατοκύριακα του φθινοπώρου. Ακόμα μπορούμε και απολαμβάνουμε τα καλοκαιρινά φρούτα στα καλύτερά τους από άποψη αρώματος, γεύσης και ποικιλίας. Εάν απολαμβάνετε τα ροδάκινα το καλοκαίρι όπως εγώ, τότε θα λατρέψετε αυτά τα ατομικά κεικάκια με ροδάκινα.

Τρώγονται ζεστά με συνοδεία μιας μπάλας παγωτού βανίλια ή με λίγη σαντιγύ. Όπως και να τα απολαύσετε σίγουρα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους καθώς είναι τόσο νόστιμα, αλλά και ετοιμάζονται πολύ γρήγορα. Μπορείτε να τα φτιάξετε για τους φίλους που έχουν έρθει για καφέ το απόγευμα ή εάν είστε μανούλες για τα μικρά σας που σίγουρα θα τα λατρέψουν.

υλικά (για 4 πυρίμαχα μπολ)

3 μεσαίου μεγέθους ροδάκινα κομμένα σε κομματάκια

1 αυγό

50γρ ζάχαρη + 2 κουταλιές επιπλέον

100 ml νερό

100ml ξινόγαλα

100gr αλεύρι

1 κουταλάκι baking powder 

Διαδικασία

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα κομμάτια από τα ροδάκινα, το νερό και τα 50γρ ζάχαρης μέχρι να καλυφθούν τελείως τα ροδάκινά σας στο ζαχαρένιο μείγμα. Έπειτα, μοιράστε στα 4 μπολ.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τις 2 κουταλιές ζάχαρη, το αυγό και το ξινόγαλα μέχρι να έχετε ένα ωραίο και αφράτο μείγμα.
  3. Με ένα κουτάλι μοιράστε προσεχτικά το μείγμα στα μπολ πάνω από τα ροδάκινα. Μην ανησυχείτε εάν δεν καλυφθούν τελείως, καθώς το πάνω μείγμα θα σηκωθεί μόλις ψηθούν τα κέικ.
  4. Βάλτε τα μπολ σε μια σχάρα ψησίματος και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για λίγα λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου «Μέλι και Κανέλα»