Η αναζήτηση για το τέλειο σνακ για τη δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Πάντα ψάχνεις κάτι που να μπορείς να το ετοιμάσεις εύκολα, να χωράει στο ταπεράκι σου και να σε χορτάσει για να μην πεινάς όλη την υπόλοιπη μέρα μέχρι να γυρίσεις σπίτι.

Για αυτό και η συγκεκριμένη συνταγή από το eatme για ατομικές κοτόπιτες με φύλλο κρούστας είναι η ιδανική λύση. Επίσης, με μια σαλάτα μπορεί να γίνει αυτόματα και το τέλειο ολοκληρωμένο γεύμα.

Υλικά:

  • 1 στήθος κοτόπουλο με κόκκαλο
  • 2 μπούτια κοτόπουλο με κόκκαλο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • 700 γραμμάρια περίπου φύλλο κρούστας
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • μαυροσούσαμο, σουσάμι

Εκτέλεση:

Βράσε σε μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια ολόκληρα μόνο με νερό και αλάτι σε μέτρια φωτιά θερμοκρασία να μαλακώσουν εντελώς και να μείνουν με λίγο ζουμί. Κράτα στην άκρη 2 φλυτζάνια από το ζουμί στο τέλος. Ξεξάχνισε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και άφησέ το στην άκρη, σουρώνοντας για τυχόν κόκκαλα. Πολτοποίησε τα κρεμμύδια με ένα πιρούνι καλά. Βάλε τα σε ένα τηγάνι με το βούτυρο να σωταριστούν και μαζί και το ρύζι. Έπειτα, βάλε και το ζουμί που κράτησες στην άκρη να το πιεί.

Αλατοπιπέρωσε και άσε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Βάλε δύο φύλλα κρούστας μαζί και ράντισε ελαιόλαδο πάνω στο καθένα με ένα πινέλο. Μοίρασε στο κάτω μέρος στο κέντρο μια λεπτή στρώση ρύζι και από πάνω κοτόπουλο ξεψαχνισμένο. Ράντισε με λίγο ελαιόλαδο και δίπλωσε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων και μετά ρόλαρέ το να κλείσει σαν πακετάκι ορθογώνιο. Το ίδιο κάνε για κάθε πιτούλα.

Ράντισε και στην επιφάνεια με λάδι και λίγο νερό. Πασπάλισε με λίγο μαυροσούσαμο και σουσάμι και ψήσε 30-40’ περίπου στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το πιο νόστιμο Mac and Cheese είναι vegan