Αλλά γιατί να δημιουργήσεις όλο αυτό το χάος στην κουζίνα σου όταν το μόνο που θέλεις είναι μια μικρή μπουκιά; Η Kirsten Nunez δοκίμασε μία συνταγή κέικ λεμονιού για ένα άτομο και τη μοιράστηκε στο Bustle.

Μπορείς να πρόσθεσεις παπαρουνόσπορο για να πετύχεις ακριβώς το κλασικό αγαπημένο κέικ λεμονιού χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, φλούδες καρύδας -αφού λεμόνι και καρύδα ταιριάζουν τέλεια- ή frosting με άρωμα λεμονιού.

Τι θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού curd λεμονιού (ή ξύσμα λεμονιού)

1 αυγό

1/2 κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Βούτυρο για άλειμμα

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

1. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ξηρά υλικά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως ή το αγαπημένο σου αλεύρι χωρίς γλουτένη. Ωστόσο, αυτά τα αλεύρια τείνουν να απορροφούν περισσότερη υγρασία, επομένως ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο επιπλέον υγρό αργότερα.

2. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά.

3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε τα υγρά υλικά. Εάν χρησιμοποιείς ξύσμα λεμονιού αντί για curd λεμονιού, πρόσθεσε το ξύσμα σε αυτό το βήμα.

4. Πρόσθεσε σιγά σιγά τα ξηρά υλικά στα υγρά ανακατεύοντας συνεχώς.

5. Λάδωσε ή βουτύρωσε ένα μικρό δοχείο κατάλληλο για φούρνο. Ή το σκεύος που χρησιμοποιείς για τα ατομικά σουφλέ.

Ρίξτε τη ζύμη στο σκεύος.

6. Ψήσε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.

Πες μου ότι αυτό δεν είναι το πιο χαριτωμένο πράγμα που έχεις δει ποτέ.