Μία συνταγή της @themothercook: Συνδυασμός αλμυρής γραβιέρας με γλυκό πετιμέζι πάνω στις πιο αφράτες και αρωματικές αυγοφέτες.
Οι αυγοφέτες τσουρέκι είναι ο πιο αφράτος και αρωματικός τύπος αυγοφέτας. Με λίγη ενίσχυση από τα μπαχαρικά και το απαραίτητο “lift” από τα αυγά θα πάρεις “μυρωδάτα συννεφάκια” Τέλος καρύδια για την απαραίτητη κυματιστή και τραγανή υφή.
Υλικά για 3-4 αυγοφέτες:
3-4 φέτες τσουρέκι, χοντροκομμένες 2 αυγά 1/2 κ. γάλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο κανέλλα μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ξύσμα πορτοκαλιού Για το σερβίρισμα: γραβιέρα πετιμέζι καρύδια κανέλλα
Πώς θα το φτιάξεις:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα χειρός και μετά φέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό αλλά σχετικά μικρό σκεύος, π.χ. ορθογώνιο τάπερ.
Βουτάμε τις φέτες από τσουρέκι στο μείγμα και από τις δύο πλευρές. Τις αφήνουμε να απορροφήσουν όσο περισσότερο υγρό γίνεται, όλο αν έχουμε χρόνο.
Σε ζεστό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 4-5′ από κάθε πλευρά, με κλειστό καπάκι, σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με κομμένη γραβιέρα και πετιμέζι.