Αυτό το παγωτό με αβοκάντο μπορεί να έχει πολύ λίγα υλικά αλλά είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και μικρές ποσότητες υδατανθράκων και πρωτεϊνών.
Μπορείς να το σερβίρεις με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και φύλλα μέντας.
Τι θα χρειαστείς:
3 ώριμα αβοκάντο
3 μεσαίες μπανάνες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες και κατεψυγμένες
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι αγαπημένο γάλα χωρίς ζάχαρη (γάλα ξηρών καρπών) + 1-3 κουταλιές της σούπας
Πώς θα το φτιάξεις:
Κόψε τα αβοκάντο στη μέση και δούλεψε την ψύχα τους στο μπλέντερ. Πρόσθεσε τα κατεψυγμένα κομμάτια μπανάνας και το εκχύλισμα βανίλιας στο μπλέντερ.
Δούλεψε μέχρι το μείγμα να είναι λείο. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα δουλεύοντας στο μπλέντερ.
Μετάφερε το μείγμα σε ένα σκεύος για παγωτό και άφησε το 2-4 ώρες στην κατάψυξη.
Το παγωτό αβοκάντο μπορεί να χρειαστεί να ξεπαγώσει για περίπου 5 λεπτά πριν το σερβίρεις.
featured photo: