Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη γεύση, με φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά, γράφει η Camille Styles στο blog της.
Tι θα χρειαστείς:
1 φέτα φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί
1/2 αβοκάντο
Πέστο kale (η συνταγή παρακάτω)
αγγούρι ή ραπανάκι
Φρέσκα βότανα όπως βασιλικός, μυαλό, άνηθος, σχοινόπρασο ή κόλιαντρο
μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι
Λιώσε το αβοκάντο και, στη συνέχεια, βάλε το πάνω στο τοστ. Άπλωσε μία δύο γενναίες κουταλιές πέστο από kale. Συμπλήρωσε με τις φέτες αγγουριού ή το ραπανάκι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και όλα τα μπαχαρικά. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο αν θέλετε.
Πώς θα φτιάξεις το kale:
3 φλιτζάνια kale
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια
Χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
λίγο μέλι
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ζεμάτισε το kale και τις σκελίδες σκόρδου για 3 λεπτά. Βγάλε το και ξέπλυνέ το με παγωμένο νερό και άφησέ το να κρυώσει. Με τα χέρια σου στύψε το λάχανο και μετά βάλε το με το σκόρδο στο μπλέντερ, την παρμεζάνα, τα καρύδια, το χυμό, το μέλι και το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε αλάτι για γεύση.