Η Helen Coffey, δημοσιογράφος έθιξε με ένα και μόνο tweet το χειρότερο dating trend του έτους. Αλλά το χειρότερο είναι πως δεν πέρασε καν από το μυαλό μας, πριν διαβάσουμε γι’ αυτό.
Το tweet της δημοσιογράφου έγινε γρήγορα viral, αφού όπως ήταν φυσικό ταυτίστηκαν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι απ’ όσους θα περίμενε κανείς.
«Συνάδελφοι δημοσιογράφοι: έχετε βρεθεί ποτέ σε ένα μέτριο ραντεβού που ο άλλος θεώρησε ότι ήταν καταπληκτικό επειδή «η συζήτηση κύλησε ευχάριστα» – αλλά εσείς σκεφτήκατε, πως αυτό συνέβη επειδή κατά λάθος εσείς και μόνο εσείς μπήκατε σε λειτουργία συνεχών ερωτήσεων;» αναρωτήθηκε μέσω του tweet της η Helen Coffey.
Fellow journalists: have you ever been on a mediocre date that the other person thought was amazing because “the conversation really flowed” – and you’re like, yeah babe, that’s because I inadvertently slipped into work mode and kept up a constant stream of insightful questions??
— Helen Coffey (@LenniCoffey) October 24, 2021
Χιλιάδες άνθρωποι (και όχι μόνο δημοσιογράφοι) ανταποκρίθηκαν με τις δικές τους ιστορίες, αναφέροντας πως οι άνθρωποι που είχαν βγει ραντεβού ήταν θρασείς, αλαζόνες ή ακόμα και αδιάφοροι να μάθουν πράγματα για τον συνομιλητή τους, κάτι που είναι θλιβερό για την εικόνα των γνωριμιών το 2021.
Im not a journalist, but if a date conversation is one-sided, I do set mtself the challenge to see how many questions I can ask in a row without being asked anything about myself.
The record is 107. — The British Border in Kent (retired) (@KentBorder) October 24, 2021
«Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά αν η συζήτηση σε ένα ραντεβού είναι μονόπλευρη, βάζω στον εαυτό μου την πρόκληση να δω πόσες ερωτήσεις μπορώ να κάνω στη σειρά χωρίς να με ρωτήσουν τίποτα για τον εαυτό μου. Το ρεκόρ είναι 107», ανέφερε ένας χρήστης του twitter.
Τα πρώτα ραντεβού είναι πάντα αναγνωριστικά. Δεν αρκεί μόνο να σου αρέσει ο άλλος εμφανισιακά. Για να υπάρξει μία σύνδεση θα πρέπει πρώτα να γνωρίσεις τον άλλο λίγο καλύτερα. Να ρωτήσεις πράγματα για εκείνον/η και αντίστοιχα να ερωτηθείς κι εσύ.
Οι μονόπλευρες συζητήσεις φαίνεται όμως πως εξελίσσονται σε dating trend το 2021 και το χειρότερο είναι πως είναι πιο εύκολο για τους περισσότερους να συζητήσουν online παρά στην πραγματική ζωή, σε πραγματικές συνθήκες και σε πραγματικό ραντεβού.
Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζεις για τον πιθανό σύντροφό σου, επομένως θα χρειαστεί να κάνεις μερικές ερωτήσεις, ειδικά στα πρώτα ραντεβού για να γεφυρώσεις κάποια κενά.
Αλλά αν είσαι η μόνη που κάνεις ερωτήσεις, τότε μάλλον η συζήτηση θα είναι τελικά κάπως άβολη.
Νομίζω βέβαια ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η πλειονότητα των πρώτων ραντεβού συνήθως έρχονται με διαφορετικούς βαθμούς αμηχανίας. Είτε υπάρχουν στιγμές απόλυτης ησυχίας που είναι γενικότερα άβολες, είτε η στιγμή γίνεται άβολη από κάτι που θα ειπωθεί.
Αυτή όμως είναι και η σημασία των ραντεβού. Και στα πρώτα ραντεβού είναι σημαντικό να ισορροπείς ανάμεσα στο να μην κάνεις δύσκολες ερωτήσεις αλλά και στο να συλλέγεις τα δεδομένα που χρειάζεσαι. Και αυτό δεν είναι σίγουρα εύκολο.
Κι έτσι πάντα θα υπάρχουν άβολα ραντεβού, πάντα θα υπάρχει αμηχανία και άβολες στιγμές. Αλλά είναι οκ. Το να ρωτήσεις για τον άλλον είναι βασικό στοιχείο για κάθε πρώτη γνωριμία. Είτε θεωρηθεί επιτυχημένη είτε όχι τελικά.
Αλλιώς, ποιο το νόημα του ραντεβού;