Σε είκοσι πέντε λεπτά θα έχεις δεκαπέντε με είκοσι pancakes. Μπορείς να τα ετοιμάσεις για φίλους το σαββατοκύριακο ή μόνο για σένα. Και μην ξεχνάς πως το πρωινό μπορείς να το φας όλες τις όλες τις ημέρας.
Θα χρειαστείς:
500γρ μπέικον
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι βανίλια
375ml γάλα
5 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
Πως θα το κάνεις:
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί και άπλωσε τις φέτες μπέικον δίπλα δίπλα. Το μπέικον όσο ψήνεται θα συρρικνωθεί οπότε μη σε απασχολεί αν ακουμπούν οι φέτες μεταξύ τους.
Ψήσε το μπέικον για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο βγάλε το από το ταψί και βάλε το σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί ώστε να απορροφηθεί το έξτρα λίπος.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα στέρεα υλικά σου. Βάλε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάλε τα υγρά και χτύπησε τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα.
Στη συνέχεια πρόσθεσε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά και δούλεψε τα με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένας ρευστός χυλός.
Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Βάλε μερικές φέτες μπέικον στη σειρά και ρίξε από πάνω μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα των pancakes ακολουθώντας το σχήμα του μπέικον.
Ψήσε τα pancakes για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σέρβιρε ζεστά μαζί με dip από maple syrup και άφησέ να σε εντυπωσιάσει ο συνδυασμός του αλμυρού με το γλυκό.