Κρεμώδες dressing σε τραγανές μπαγκέτες με ψητό κοτόπουλο, ντομάτα και αρώματα μουστάρδας και λεμονιού.
Τι χρειάζεσαι:
2 φιλέτα κοτόπουλο
2 κ.σ. συν 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, ξεχωριστά
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
1 μπαγκέτα, κομμένη σταυρωτά στη μέση
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μαγιονέζα
2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κουτ. πάστα αντζούγιας
την καρδιά από δύο μαρούλια
2 κλωνάρια σέλινο, σε πολύ λεπτές φέτες
1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Αλείφουμε το κοτόπουλο με 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε 10 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρουμε στο ξύλο κοπής και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Όσο το κοτόπουλο ψήνεται στη σχάρα, ψήνουμε και τα λεμόνια και την μπαγκέτα, για 2 έως 3 λεπτά. Μεταφέρουμε στη σανίδα κοπής και τρίβουμε την κομμένη πλευρά της μπαγκέτας με μία σκελίδα σκόρδο.
Στύβουμε 2 κουταλιές της σούπας χυμό από τα λεμόνια σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και την πάστα αντζούγιας και μετά ανακατεύουμε σταδιακά τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το μαρούλι και το σέλινο με 1/4 φλιτζάνι από το ντρέσινγκ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την παρμεζάνα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ τη μπαγκέτα και στρώνουμε το κοτόπουλο σε φέτες, τη σαλάτα και τις ντομάτες. Κόβουμε στη μέση για να φτιάξουμε 4 σάντουιτς.