Σίγουρα όταν ακούς τον όρο “baking” στο μακιγιάζ δεν τον παίρνεις και πολύ στα σοβαρά, αφού το μυαλό σου πηγαίνει σε cakes, τούρτες, μπισκότα και διάφορα άλλα γλυκά. Κι όμως το “baking” στο μακιγιάζ είναι αν όχι το πιο σημαντικό βήμα, ένα από τα σημαντικότερα σίγουρα. Αυτό που κάνει είναι να βοηθά το concealer που μόλις έχεις απλώσει κάτω από τα μάτια σου να διαρκεί περισσότερη ώρα χωρίς να κάνει γραμμές. Μάλιστα, αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που διαθέτει μαύρους κύκλους συνέχισε να διαβάζεις.
Το “baking” μπορεί να γίνει είτε με πούδρες σε ελεύθερη μορφή (loose powders) είτε με banana powders είτε με…baby powders. Μένοντας στην τελευταία εναλλακτική θέλω να σου πω πως καλά άκουσες. Η πούδρα για μωρά που κάποτε έβαζες στο μωρό σου ή που η μαμά σου κάποτε σου έβαζε είναι η πιο αποτελεσματική και οικονομική λύση για να κάνεις “baking”.
Για να κάνεις “baking” εφάρμοσε 2-3 στρώσεις πούδρας στην περιοχή κάτω από τα μάτια και άφησε την να «ψήσει» το concealer για 10-15 λεπτά. Για να την τοποθετήσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα στεγνό beauty blender, ενώ για να την αφαιρέσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό πινέλο για πούδρα. Μόλις την αφαιρέσεις θα εκπλαγείς από το γεγονός ότι οι μαύροι κύκλοι και οι γραμμές που κάνει μετά από κάποια λεπτά το concealer έχουν εξαφανιστεί!
Plus: με την ίδια πούδρα μπορείς να κάνεις “baking” ακριβώς κάτω από το contouring, ώστε να δώσεις περισσότερη ένταση στις γωνίες που μόλις δημιούργησες, στο πηγούνι για να απομακρύνεις τη λιπαρότητα, καθώς και στο κινητό βλέφαρο, ώστε να αποφύγεις κι εκεί τις γραμμές που δημιουργούνται από το foundation ή το concealer.