Αυτό το σοκολατένιο banana bread είναι φτιαγμένο με spread σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και καρύδια. Θα χρειαστείς συνολικά 50 λεπτά για να το ετοιμάσεις.
Τι υλικά χρειάζεσαι:
1 ⅓ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅓ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι spread σοκολάτας με φυστικοβούτυρο
3 μπανάνες πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
1 φλιτζάνι καρύδια
Πώς θα το φτιάξετε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψεκάζουμε το ταψί με αντικολλητικό σπρέι ή βουτυρώνουμε. Μπορούμε επίσης να στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κοσκινίζουμε τα υλικά μια φορά. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα ξεχωριστό μεσαίου μεγέθους μπολ. Με το μίξερ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το spread σοκολάτας με φυστικοβούτυρο στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά αργά, περίπου ⅓ τη φορά. Ανακατεύουμε καλά ανάμεσα σε κάθε προσθήκη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ τις πολτοποιημένες μπανάνες, τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλύτερα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 35 με 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά μέσα στο ταψί.