Η πίτσα είναι ένα all time clasic αγαπημένο φαγητό που σε όλους αρέσει να το απολαμβάνουν τα βράδια βλέποντας ταινία στον καναπέ.
Μπορείς να την παραγγείλεις έτοιμη αλλά αν τη φτιάξεις μόνη σου θα έχει άλλη νοστιμιά. Παρότι το άνοιγμα ζύμης μπορεί να σου φαίνεται μπελάς, σου έχουμε όλα τα μυστικά για να το κάνεις εύκολο. Εκτός αυτού μπορείς να βάλεις όσα toppings θέλεις χωρίς την έξτρα χρέωση που θα είχε η πιτσαρία.
Θα χρειαστείς:
1/2 κιλό ζύμη για πίτσα
ελαιόλαδο
2 μπαλάκια μοτσαρέλας
1 κούπα κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα καλαμπόκι
1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/2 κούπα ντοματίνια κομμένα
κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα BBQ sauce
αλατοπίπερο
Μέθοδος:
Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς και άπλωσε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσεις.
Άνοιξε την ζύμη σου σε μία μεγάλη βάση για πίτσα χρησιμοποιώντας αλεύρι πάνω στον πάγκο για να μην κολλήσει και τοποθέτησε τη στο ταψί σου. Ψήσε τη ζύμη μόνη της για 4-5 λεπτά.
Άπλωσε λίγο λάδι επάνω στη ζύμη και στη συνέχεια τη BBQ sauce. Πρόσθεσε τη μοτσαρέλα σε φέτες, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το καλαμπόκι και ψήσε τη μέχρι η μοτσαρέλα να λιώσει.
Μόλις τη βγάλεις από τον φούρνο πρόσθεσε τον κόλιανδρο, τα ντοματίνια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σέρβιρε.