Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μπιφτέκια που φάγατε ποτέ. Εγγυημένα εξαφανίζονται στη στιγμή, με μεγάλη ποικιλία λαχανικών, γεμάτα βιταμίνες και γεύσεις. Φτιάξτε τα οπωσδήποτε, για πιο δελεαστικό αποτέλεσμα κάντε τα burger!
Συνταγή:
2 μεγάλες πατάτες
1 μέτριο κολοκύθι
1 ξερό κρεμμύδι
1/3 φλιτζανιού φακές
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
½ φλιτζάνι αρακά
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
½ φλιτζάνι φρυγανιά
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλιά άνηθο
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένα
2 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πρώτα έξι υλικά, τα καλύπτουμε με 2 δάχτυλα νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά, όχι όμως να λιώσουν, περίπου 25 λεπτά.
Όταν βράσουν τα λαχανικά τα σουρώνουμε πολύ καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τη φρυγανιά και και τα πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι να ενοποιηθούν, χωρίς να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι( όπως είναι κατεψυγμένα) , το μαιντανό και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για δύο ώρες.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από τη φρυγανιά, το χτυπημένο αυγό και πάλι από τη φρυγανιά. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αν θέλετε να είναι νηστίσιμα αντικαταστήστε το αυγό με γάλα σόγιας.
Ευαγγελία Ταβλαδωράκη – Food blogger στο www. Cookstory.gr