Mε καρύδια και άρωμα μανταρινιού. Αν θέλετε να ψήσετε κάτι για τις γιορτές πέρα από τα συνηθισμένα γλυκά των Χριστουγέννων, τα μπισκότα αυτά με καρύδι και μανταρίνι είναι ιδανική εναλλακτική. Είναι πολύ τραγανά και αρωματικά και μπορούν να συνοδέψουν τέλεια τον καφέ και τα ροφήματά σας.
Τα υλικά είναι:
1 ½ κούπα (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα ζάχαρη
1 ¼ κουτ. γλυκού baking powder
½ κουτ. γλυκού κανέλα
μια πρέζα αλάτι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
ξύσμα από 4 μανταρίνια
½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τα αυγά και το ξύσμα του μανταρινιού. Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στερεά και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη (μπορεί να κολλάει στα τοιχώματα του μπολ, δεν πειράζει). Για τη διαδικασία αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα σταθερό μίξερ ή ένα μίξερ χειρός με τα εξαρτήματα για ζύμωμα. Στη συνέχεια προσθέστε και τα κομμένα καρύδια και ανακατέψτε. Με ένα κουτάλι ή με το χέρι αδειάστε τη ζύμη πάνω σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και δώστε της μακρόστενο σχήμα μήκους 30 εκ. και πλάτους 5 εκ. Ψήστε για 25 λεπτά. Βγάλτε την από το φούρνο, μεταφέρετέ τη με τη λαδόκολλα σε μια επιφάνεια και κόψτε τη σε φέτες πάχους 1- 1 ½ εκατοστού. Με νέα λαδόλλα στο ταψί τοποθετήστε τις φέτες, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς και ψήστε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανές. Η παραπάνω δοσολογία δίνει 15 μπισκότα, αλλά μπορείτε εύκολα να τη διπλασιάσετε. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε τη δική σας παραλλαγή με κάποιο άλλο ξηρό καρπό και ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι.