Πρόκειται για τα αλμυρά μπισκότα με γεύση τυριού cheddar. Αφού το δοκιμάσεις με cheddar, μετά κάνε και μία δοκιμή με παρμεζάνα. Να μην ξεχάσεις, σύμφωνα με την Samantha Seneviratne, να προσθέσεις και λίγο πιπέρι καγιέν.
Θα χρειαστείς μία ώρα και κάτι για να φτιάξεις αρκετά μπισκότα που θα μοιράσεις σε βαζάκια. Ένα για το γραφείο, ένα για την κουζίνα σου κι ένα για την κολλητή σου που αγαπάει τις αλμυρές γεύσεις και θέλει να σταματήσει το τσιμπολόγημα στα πατατάκια.
Τι θα χρειαστείς:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι baking powder
3/4 από ένα κουταλάκι, αλάτι
6 κουταλιές βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 1/2 κούπες τριμμένο τυρι cheddar
2 κουταλιές παγωμένο νερό
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο σε ένα μπολ
Πως θα το φτιάξεις:
Σε ένα μπολ θα βάλεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Θα τα ανακατέψεις λίγο και θα προσθέσεις το βούτυρο και το τυρί. Θα δουλέψεις το μείγμα με το μπλέντερ μέχρι να ενωθούν καλά. Πρόσθεσε τις 2 κουταλιές παγωμένο νερό και συνέχισε για λίγο ακόμα να ζυμώνεις τη ζύμη.
Χώρισε τη ζύμη στα δύο. Στρώσε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης στον πάγκο σου και πίεσε το κάθε μέρος της ζύμης πάνω σε κάθε μεμβράνη ξεχωριστά. Θες να κάνεις δύο ”πακέτα” ζύμης ξεχωριστά, σε τετράγωνα κομμάτια. Βάλε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος βγάλε τη μία ζύμη από το ψυγείο και στρώσε τη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο. Θέλεις να έχει πάχος 3εκ. Με ένα κοπίδι κόψε λωρίδες στη ζύμη πάχους 3εκ και μετά οριζόντια άλλα 3εκ ώστε στο τέλος να έχεις μικρά τετράγωνα κομμάτια ζύμης. Στρώσε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάλε το για 10-15 λεπτά στο ψυγείο. Προθέρμανε τον φούρνου στους 170 βαθμούς και συνέχισε με την υπόλοιπη ζύμη. Με ένα πινέλο πέρασε το αυγό πάνω από τα μπισκότα και πασπάλισε με λίγο αλάτι. Ψήσε τα μπισκότα για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Θες να είναι στεγνά και τραγανά. Όταν είναι έτοιμα, άφησέ τα να κρυώσουν και φύλαξέ τα στα βάζα που λέγαμε.