Φέτος το καλοκαίρι ανακάλυψα τα παρακάτω μπισκότα χάρις τη μαμα του φίλου μου Κυριάκου.
Η συνταγή, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι πολύ εύκολη και απλή. Χμμ και το αποτέλεσμα.. πραγματικά δεν νομίζω πως μπορώ να περιγράψω με λέξεις τη νοστιμιά τους. Έτσι, στο σημείο αυτό, πρέπει να ευχαριστήσω την κ.Μενεγάκη γιατί στο βίντεο αυτό https://www.youtube.com/watch?v=eaZSMPYUo4Q με βοηθά να σας περιγράψω την γεύση τους ( ασχέτως αν δοκιμάζει κάτι αλλο τα σχόλια θα μπορούσαν να είναι τα ίδια).
Υλικά
– 5 κούπες φουντούκι
– 1/5 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
– 2 ασπράδια
– 2 κούπες ζάχαρη άχνη
– λίγο ανθόνερο
– τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και τη ζάχαρη και τα θρυματίζουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Αναμυγνείουμε τα φουντούκια και τη ζάχαρη μαζί με την μαρέγκα προσθέτοντας 5 κ.γ. ανθόνερο και ζυμώνουμε το μείγμα.
Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά (περίπου).
Αφού ψηθούν, βουτάμε το καθένα ξεχωριστά για δευτερόλεπτα σε ανθόνερο. Τα πασπαλίζουμε με καρύδα και μετά με άχνη ζάχαρη.