Το ούζο και το λεμόνι είναι ο τέλειος συνδυασμός για τα μπισκότα με τα οποία συνοδεύεις τον ελληνικό καφέ. Και λέμε ελληνικό γιατί τι άλλο καφέ θα έπινε κάποιος που βάζει ούζο στα μπισκότα του;
Υλικά
120 ml ελαιόλαδο
120 gr ζάχαρη άχνη
2 αυγά
80 ml ούζο
1 κ.σ αλεσμένο γλυκάνισο
1 κ.σ βανίλια
380 gr αλεύρι
ξύσμα ενός λεμονιού
1 κ.σ baking powder
νυφάδες αμυγδάλων ή σουσάμι
Προετοιμασία
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλε στον πάτο ενός ταψιού αντικολλητικό χαρτί.
- Βάλε στο μπολ ενός μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα αβγά και χτύπησέ τα για περίπου 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το ούζο, τον γλυκάνισο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Στη συνέχεια, βάλε σταδιακά και το αλεύρι και το baking powder.
- Με τη ζύμη που έχει δημιουργηθεί, σχημάτισε τα μπισκότα. Προσπάθησε να γίνουν ομοιόμορφα. Έχε στον νου σου να έχει 1cm πάχος το κάθε ένα. Η ζύμη θα σου βγάλει περίπου 30 μπισκότα.
- Άλειψε ένα χτυπημένο αυγό πάνω στα μπισκότα που έχεις τοποθετήσει στο ταψί και πρόσθεσε και το ξύσμα αμυγδάλου. Ψήσε τα για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Άφησε τα να κρυώσουν, μέχρι να φτιάξεις εσύ τον ελληνικό καφέ.