Αυτά τα αλμυρά μπισκότα παρμεζάνας απαιτούν ελάχιστες δεξιότητες και εμπειρία με την παρασκεύη μπισκότων και 3 βασικά υλικά.
Συνδυάζονται τέλεια με κρασί και ένα πλατώ τυριών.
Τι θα χρειαστείς:
100 γρ κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
100 γραμμάρια βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
Φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο & θυμάρι, ψιλοκομμένα, (προαιρετικά)
μαύρο πιπέρι, (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό (ή ένα χτυπημένο αυγό)
Πώς θα τα φτιάξεις:
Σε ένα μίξερ και μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, ανακάτεψε το βούτυρο, το αλεύρι και την παρμεζάνα, μέχρι να ενωθούν.
Πρόσθεσε προαιρετικά φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και ζύμωσε μέχρι να έχεις ζύμη.
Χώρισε τη ζύμη στη μέση και φτιάξε δύο κυλίνδρους. Τύλιξε με μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C -όχι στον αέρα.
Κόψτε κάθε κύλινδρο σε μπισκότα πάχους 1 cm και, στη συνέχεια, με ένα κουπάτ δώσε ένα συγκεκριμένο σχήμα μπισκότου.
Βάλε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αλειψε την επιφάνεια κάθε μπισκότου με λίγο ζεστό νερό ή ένα χτυπημένο αυγό και πασπάλισε από πάνω μια μικρή ποσότητα επιπλέον τριμμένης παρμεζάνας ή ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
Ψήσε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα στην επιφάνειά τους.
Βγάλε τα μπισκότα από τον φούρνο, θα είναι ακόμα αρκετά μαλακά. Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.
Μπορείς να αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο και να τα κρατήσεις 4 ημέρες στο ψυγείο.