Στην αρχή ερωτεύτηκαμε το πρωτότυπο χρώμα του και μετά αγαπήσαμε την ιδιαίτερη γεύση του.

f00c1cc7-27b4-45fb-9d35-4e9af555298b--2015-0427_black-sesame-ice-cream_mark-weinberg_0485

Με τα παρακάτω υλικά θα φτιάξεις περίπου 250γρ παγωτό. 

  • 3 κουταλιές cream cheese
  • 1/4 κουταλιάς αλάτι καλής ποιότητας
  • κουταλιές μαύρο σουσάμι
  • κούπες πλήρες γάλα 
  • 1 κουταλιά συν ενα κουταλάκι κορν φλαουρ
  • 1 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
  • βανίλια είτε σε εκχύλισμα είτε σκόνη

081589f8-b056-4588-b747-346b2c709b19--2015-0427_black-sesame-ice-cream_mark-weinberg_0307-1

  1. Σε ένα μεσαίο ή μεγάλο μπολ χτύπησε το cream cheese με το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
  2. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πάγο.
  3. Καβούρδισε το σουσάμι σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας το συχνά. Θα χρειαστεί 3-5 λεπτά. Βάλε το σουσάμι σε ένα μπλέντερ και δούλεψε το μέχρι να γίνει σκόνη και πριν βγάλει τα έλαια του.
  4. Σε μια μεγάλη κούπα ανακάτεψε δύο κουταλιές γάλα με το κορν φλάουρ.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ένωσε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το σιρόπι, το αλεσμένο σουσάμι και τη βανίλια. Ανακάτευε τα συνέχεια μέχρι να βράσουν επί 4 λεπτά.
  6. Πάρε το μείγμα από το ζεστό μάτι και ανακάτεψε το με το μείγμα του κορν φλάουρ. Επέστρεψε το σκεύος στη φωτιά για άλλο 1 λεπτό.
  7. Ανακάτεψε απαλά το μείγμα με το cream cheese μέχρι να έχει απαλή υφή. Βάλε το μείγμα σ ένα μακρόστενο -ειδικό για παγωτό- σκεύος.
  8. Βάλε το σκεύος στο μπολ με τον πάγο για περίπου μισή ώρα.
  9. Πριν το βάλεις στην κατάψυξη ανακάτεψε το άλλη μια φορά και μετά άφησε το να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.

ab94a44e-fd18-4fea-8a54-f903a22f6c9d--2015-0427_black-sesame-ice-cream_mark-weinberg_0317