Στην αρχή ερωτεύτηκαμε το πρωτότυπο χρώμα του και μετά αγαπήσαμε την ιδιαίτερη γεύση του.
Με τα παρακάτω υλικά θα φτιάξεις περίπου 250γρ παγωτό.
- 3 κουταλιές cream cheese
- 1/4 κουταλιάς αλάτι καλής ποιότητας
- 5 κουταλιές μαύρο σουσάμι
- 2 κούπες πλήρες γάλα
- 1 κουταλιά συν ενα κουταλάκι κορν φλαουρ
- 1 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
- βανίλια είτε σε εκχύλισμα είτε σκόνη
- Σε ένα μεσαίο ή μεγάλο μπολ χτύπησε το cream cheese με το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
- Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πάγο.
- Καβούρδισε το σουσάμι σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας το συχνά. Θα χρειαστεί 3-5 λεπτά. Βάλε το σουσάμι σε ένα μπλέντερ και δούλεψε το μέχρι να γίνει σκόνη και πριν βγάλει τα έλαια του.
- Σε μια μεγάλη κούπα ανακάτεψε δύο κουταλιές γάλα με το κορν φλάουρ.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ένωσε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το σιρόπι, το αλεσμένο σουσάμι και τη βανίλια. Ανακάτευε τα συνέχεια μέχρι να βράσουν επί 4 λεπτά.
- Πάρε το μείγμα από το ζεστό μάτι και ανακάτεψε το με το μείγμα του κορν φλάουρ. Επέστρεψε το σκεύος στη φωτιά για άλλο 1 λεπτό.
- Ανακάτεψε απαλά το μείγμα με το cream cheese μέχρι να έχει απαλή υφή. Βάλε το μείγμα σ ένα μακρόστενο -ειδικό για παγωτό- σκεύος.
- Βάλε το σκεύος στο μπολ με τον πάγο για περίπου μισή ώρα.
- Πριν το βάλεις στην κατάψυξη ανακάτεψε το άλλη μια φορά και μετά άφησε το να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.