Κάποιες είναι μαμάδες. Άλλοι λατρεύουν τα ταξίδια. Υπάρχουν και αυτοί που απλά νοιάζονται για το σώμα τους και τη Μεσογειακή διατροφή. Αυτό όμως που ενώνει όλους αυτούς τους food bloggers είναι η αγάπη τους για τη μαγειρική και το Μαστέλο®. Mπαίνουν λοιπόν στις κουζίνες τους και μας δείχνουν πως αυτοί δημιουργούν με αυτό το υπέροχο τυρί.
Αυτοί είναι οι bloggers που μαγειρεύουν με Μαστέλο:
1. Ευγενία Τρούσα, “Let’s treat ourselves”
Η Ευγενία είναι μια food blogger που πλάθει μέσα από τις δραστηριότητές της στο διαδίκτυο τον δικό της γλυκό και με μια μικρή δόση αλατοπίπερου κόσμο. “Εκεί όπου τα υλικά και οι γεύσεις μπερδεύονται φλερτάροντας με το φακό, δημιουργώντας κάθε φορά μια διαφορετική και νόστιμη ιστορία!”, όπως λέει η ίδια. Προτείνει το Μαστέλο σε Μεσογειακά Μάφινς με καπνιστή γαλοπούλα και μας έχει κάνει να πεινάμε.
Τη συνταγή μπορείς να την βρεις εδώ.
2. Γωγώ Ξαγοράκη, “The Cook in you”
Εκτός από food blogger είναι μια σύζυγος και περήφανη μαμά που λατρεύει το καλοκαίρι, τη θάλασσα, τα σκυλιά και το καλό φαγητό. Ακολουθώντας τη στο μαγειρικό ταξίδι που μας καλεί μέσα από τις αναρτήσεις της θα ακούσουμε την πρότασή της για το αγελαδινό τυράκι Μαστέλο, μαριναρισμένο σε μια σαλάτα με ψητή κολοκύθα.
https://www.instagram.com/p/B6ICmpclP1p/?igshid=1md0b12ptlega&fbclid=IwAR2hpO9KyP1uhjMSn59GcdZHDsdRThl-ECkeO_GbAHq-8w6fsgCsa23CrvEΓια να μάθεις τα μυστικά αυτής της συνταγής ακολούθησε τον σύνδεσμο.
3. Στεφανία, “Tetis Flakes”
Αυτή η food blogger με καταγωγή από τη Φλώρινα φτιάχνει τα πάντα μόνη της, από ζυμαρικά και σάλτσες, μέχρι ψωμί και μαρμελάδες. Η καλή πρώτη ύλη που την αναζητά στον τόπο καταγωγής της και την αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο είναι το μυστικό συστατικό. Στο e-book της θα βρούμε μια λίστα από όλες τις σωστές αμαρτίες που πρέπει να δοκιμάσουμε. Έτσι “ωμά” και χωρίς καμία ντροπή μας ξεσηκώνει με σαγανάκι με γαρίδες και Μαστέλο.
Δες τη συνταγή εδώ.
4. Μαρία Τσιάκαλου, Marysgramm
Η Μαίρη από την όμορφη Θεσσαλονίκη μας μαγεύει με συνταγές πάσης φύσεως. Τσέκαρε συνταγή μας λέει: και αυτή θα είναι πάντα εύκολη σωστή σε αναλογίες και πεντανόστιμη.
Επιλέγει να σερβίρει μπρουσκέτες με τυριά @mastelogr απάκι, ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης. Βάλε κόκκινο κρασί και απόλαυσε αυτό το μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γεύσης!
5. Η Χιώτισσα Δώρα και τα κατσαρολικά της (pan), “Pandoras Kitchen“
Η Δώρα δημιούργησε το blog της για να έχει παντού και πάντα μαζί της αγαπημένες συνταγές, καθώς και να τις μοιράζεται εύκολα με φίλους. Φτιάχνει με Μαστέλο ένα μυρωδάτο μεσογειακό τυρόψωμο.
Την συνταγή για το λαχταριστό τυρόψωμο θα την βρεις εδώ.
6. Νίκη Πολίτη, “nikis_food”
Η Νίκη Πολίτη μας ξεναγεί στη ζωή της, στο σπίτι και στην κουζίνα της και υποστηρίζει: η ζωή είναι ωραία κάποτε κερδίζεις αλλά πιο συχνά μαθαίνεις. Μας φτιάχνει μια στραπατσάδα γρήγορη. Τη χαρακτηρίζει “πεντανόστιμη” κι εμείς την πιστεύουμε.
7. Μαρίνου Νικόλ, “marinou_nicol”
Η Νικόλ ξεκίνησε την περιπλάνησή της στην κουζίνα από μικρή ηλικία και τώρα πια έχει εξελιχθεί σε ένα ατελείωτο ταξίδι με σκοπό την εξερεύνηση της γεύσης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής στη Yoleni’s με τη σεφ Ντίνα Νικολάου και πλέον είναι αρχιμάγειρας με πιστοποίηση από την ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Επιλέγει το αγελαδινό τυρί Μαστέλο ως το ιδανικό twist σε ένα πιάτο με χοιρινό στη λαδόκολλα.
8. Ο Μάνος Δημητρούλης, ο διατροφολόγος της καρδιάς μας, “manos_dimitroulis”
Με video συνταγές και συμβουλές, οι dietstories του γίνονται οι αγαπημένες μας.
Φυσικά μας εξηγεί γιατί αγαπάμε το @mastelogr :
“Το μαστέλο είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, σε φώσφορο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες, έχοντας χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου (αλατιού). Έχει φανταστική γεύση και υφή, καταναλώνεται ωμό αλλά λιώνει και υπέροχα στο ψήσιμο. Είναι πλούσιο σε φώσφορο και πρωτεΐνη έχοντας λίγες θερμίδες.” Μας φτιάχνει τραχανά με ντοματίνια και αφήνει το Μαστέλο να κλέψει την παράσταση.
Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι νομίζεις.
9. Αλεξία Σορτού, “tasty food safari”
Η Αθηναία Αλεξία Σορτού μαγειρεύει, φωτογραφίζει και μας δίνει το απόλυτο #foodinspo. Ετοίμασε μια υπερπαραγωγή για πρωινό: Οι πρωταγωνιστές εδώ είναι τα pancakes με bacon και σιρόπι σφενδάμου (Αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό, κάνε το και μας ευχαριστείς αργότερα) και το ψητό κατσικίσιο τυρί @mastelogr που όποιο φαγητό συνοδεύει το απογειώνει.
10. Μάκος, The Hungry Bites
Ο Μάκος είναι παθιασμένος τόσο με το να μαγειρεύει όσο και με το να τρώει.Δημιουργώντας λοιπόν συνταγές που βασίζονται στις αρχές της Μεσογειακής διατροφής συνδυάζει το Μαστέλο σε μια… ελληνική εκδοχή των Μεξικάνικων tacos, ενώ εμείς γλείφουμε τα δάχτυλά μας.
Αν θες να μάθεις την συνταγή, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τον σύνδεσμο.
Εσύ ακόμα να βάλεις το Μαστέλο στη διατροφή σου; Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις που μπορείς να το βρεις.