Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για τα ”μαστιχωτά”, τέλεια blondies με κομμάτια σοκολάτας. Ταιριάζουν υπέροχο δίπλα σε μία μπάλα παγωτό. Μην χτυπήσεις πολύ ώρα τη ζύμη και μην παραψήσεις.
Tι θα χρειαστείς:
1 κούπα βούτυρο, λιωμένο και να έχει κρυώσει
2 κούπες καστανή ζάχαρη
2 αυγά + 1 κρόκο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά βανίλια
1/2 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Πώς θα τις φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε αντικολλητικό χαρτί στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε μαζί το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Πρόσθεσε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια και δούλεψε για να ενωθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάλε μαζί το baking powder, το αλάτι και το αλεύρι. Πρόσθεσε το μπολ με το μείγμα των υγρών συστατικών στο μπολ με τα στέρεα και ανακάτεψε για λίγο ακόμα. Πρόσθεσε τη σοκολάτα. Και φρόντισε να μην δουλέψεις πολύ το μείγμα.
Ρίξε τη ζύμη στο σκεύος και ψήσε για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Στο κέντρο μπορεί να σου μοιάζει ακόμα άψητο αλλά μη σε ανησυχεί, μέχρι να κρυώσει το blondie θα είναι τέλειο. Αφού κρυώσει κόψε σε τετράγωνα κομμάτια και απόλαυσε με καφέ και παγωτό.