Είναι ίσως το πιο γνωστό sandwich που υπάρχει και όχι άδικα, αφού χρειάζεται λίγα υλικά και είναι πανεύκολο στην παρασκευή του.
Το όνομα του BLT sandwich βγαίνει από τα συστατικά του -bacon, letuce, tomato- δηλαδή μπέικον, μαρούλι και ντομάτα. Θα το βρεις σε όλες τις πολιτείες τις Αμερικής αλλά παρότι μπορεί να ακούγεται εύκολο υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά για να πας ένα απλό BLT sandwich στο επόμενο level. Εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις.
Θα χρειαστείς:
Για το μπέικον:
6 φέτες καλής ποιότητας μπέικον
2 κ.σ. ψιλοκομμένα pecans
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Για τη μαγιονέζα:
1/4 της κούπας μαγιονέζα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
μερικές σταγόνες ταμπάσκο
Για το sandwich:
4 φέτες ψωμί για sandwich
1 ώριμη ντομάτα
4 φύλλα μαρουλιού
Μέθοδος:
Ξεκίνα απλώνοντας μία λαδόκολλα σε ένα ταψί για να ψήσεις το μπέικον. Άπλωσε τις φέτες επάνω και ψήσε στους 200 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια πασπάλισε με τη ζάχαρη και τα pecans και ψήσε για άλλα δέκα λεπτά. Είναι σημαντικό να τις αφήσεις να κρυώσουν, ώστε το μπέικον να είναι τραγανό. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να πάρεις το BLT sandwich μαζί σου χωρίς να φοβάσαι μην πανιάσει από τη ζέστη.
Κόψε την ντομάτα σου σε λεπτές φέτες και αλάτισε. Άπλωσε τις σε απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφηθούν οι χυμοί της. Πλύνε το μαρούλι και πασπάλισε το με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και αλάτι. Μην ξεχνάς πως κάθε συστατικό πρέπει να είναι κατάλληλα καρυκευμένο ώστε να έχεις τη μέγιστη απόδοση σε γεύση.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά για τη μαγιονέζα και προσάρμοσε τις σταγόνες του ταμπάσκο ανάλογα με το πόσο πικάντικη τη θέλεις.
Προαιρετικά μπορείς να ψήσεις τις φέτες του ψωμιού σου είτε στην τοστιέρα, είτε στο τηγάνι προσθέτοντας λίγο βούτυρο. Σε άλλη περίπτωση μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και έτοιμες όπως είναι.
Άπλωσε τη μαγιονέζα και στις δύο φέτες, πρόσθεσε το μπέικον, τις ντομάτες και το μαρούλι και κλείσε το sandwich με την άλλη φέτα ψωμιού. Είναι έτοιμο να το απολαύσεις.