Τα σενάρια πολλά: Δεν έχεις χρόνο, περιμένεις τους κολλητούς σου στο σπίτι σε λίγα μόλις λεπτά και σε έχουν προειδοποιήσει πως έρχονται πεινασμένοι. Επίσης, ενδέχεται να έχεις λιγούρα για μια Bolognese και κάτι κεφτεδάκια που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο.
Με δεδομένη μόνο την τελευταία προϋπόθεση, να έχουν ξεμείνει κεφτεδάκια στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα, μπορείς να φτιάξεις μια απολαυστική Bolognese σε επτά μόνο λεπτά.
Τι θα χρειαστείς:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1-2 ματσάκι σέλινο
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό βαζάκι πάστα ντομάτας
1/2 κούπα νερό
1/2 πακέτο μακαρόνια
Κεφτεδάκια που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου από την προηγούμενη μέρα
Οδηγίες:
Πρόσθεσε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρισε το. Κόψε το καρότο και βάλε το στο τηγάνι και ανακάτεψε. Άφησε το να μαλακώσει. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησε το τηγάνι στη φωτιά για περίπου ένα λεπτό.
Ρίξε την πάστα ντομάτας και ανακάτεψε. Έπειτα πρόσθεσε το νερό και ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα.
Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και άρχισε να τα διαλύεις με ένα πιρούνι. Ανακάτεψε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αν χρειάζεται, πρόσθεσε κι άλλο νερό. Βάλε τα βρασμένα μακαρόνια κατευθείαν στο τηγάνι και άφησε τα πάρουν θερμοκρασία μαζί με τη σάλτσα.
Έχουν περάσει μόλις επτά λεπτά και η Bolognese σου είναι έτοιμη.