Τα καλύτερα γεύματα είναι αυτά που γίνονται με ότι έχει ξεμείνει στο ψυγείο. Και αν δεν είναι τα καλύτερα, με καναδυό τσαχπινιές τα κάνεις σίγουρα καλύτερα, γράφει η @surtuko.
Tι χρησιμοποίησε:
– Μία μερίδα ρύζι που ζούσε στο βάθος του ψυγείου από προχτές και με κοιτούσε με παράπονο κάθε φορά που άνοιγα την πόρτα. Την έβαλα λοιπόν κι εγώ στο τηγάνι μέχρι να πιάσει μια τραγανή και κρατσανιστή κρούστα στον πάτο, που είναι και ο νέος αγαπημένος τρόπος να μεταμορφώνω το χτεσινό ρύζι.
– Μια χούφτα ανοιξιάτικα λαχανικά που είχαν ξεμείνει, τα οποία τα πέρασα μια στα γρήγορα από το τηγάνι για να ζωντανέψουν.
– Πίκλες δροσερές και ξινές, που αν δεν υπάρχουν στο δικό σου ψυγείο θα σου δείξω πως να τις κάνεις στα γρήγορα από την αρχή.
– Ένα αβγό, που το έριξα και αυτό στο τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό, αφού ένα αβγό από πάνω κάνει τα πάντα καλύτερα.
Όλα αυτά μπήκαν σε ένα μπολ, καθώς τα πάντα είναι πιο νόστιμα όταν τρώγονται μέσα από μπολ.
Και για να δέσει το γλυκό, περιλούστηκαν με μια σάλτσα ασιατικής έμπνευσης, από αυτές που είναι και γλυκές, και ξινές, και πικάντικες και umami. Και κάπως έτσι προέκυψε αυτό το μπολ με τραγανό ρύζι, που σε κάθε σου μπουκιά μπορείς να έχεις μια άλλη γεύση και μια άλλη υφή.
Για πες. Δεν είναι καλύτερα;