Αυτές οι αντιοξειδωτικές μπουκίτσες συνδυάζουν το άρωμα του λεμονιού με όλα τα διατροφικά οφέλη των goji berries και αποτελούν ένα υγιεινότατο σνακ για όλες τις ώρες! Θα χρειαστείτε:
1 κούπα αμύγδαλα ωμά ανάλατα
λίγο αλάτι
6 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού
1/3 κούπας goji berries, ψιλοκομμένα
1/4 κούπας ινδοκάρυδο
Ξεκινήστε μουλιάζοντας τα δαμάσκηνα μέσα σε λίγο νερό για 15 λεπτά. Χτυπήστε στο μούλτι τα αμύγδαλα με το αλάτι μέχρι να γίνουν τρίμμα. Προσθέστε τα δαμάσκηνα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βγάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα goji berries και το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε τα με τα χέρια σας ή με μια ξύλινη κουτάλα καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο αλάτι ακόμα ή λίγο ινδοκάρυδο ανάλογα με την προτίμησή σας. Πάρτε ένα κουταλάκι από το μίγμα και κάντε το μια μικρή μπαλίτσα. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μίγμα. Διατηρήστε τις μπουκίτσες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορείτε να τις επικαλύψετε με ινδοκάρυδο ή και τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Τα υλικά μόνο μιλούν από μόνα τους….μούρλια θα είναι η γεύση τους!!