Αφράτο, αρωματικό και πολύ γευστικό, αυτό το κέικ καρύδας σοκολάτας είναι για ειδική περίσταση ή απλά για πρωινό! To έφτιαξε η @themothercook.

Μπορείς να το γεμίσεις από πάνω με καρύδα και κομμάτια σοκολάτας, με ψιλοκομμένο bounty ή με ρευστή ganache bounty. Απλά τέλειο!

Υλικά:

3 κούπες φαρίνα

(ή 3κ. αλεύρι κ 2κ.γ. baking powder)

3/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ. λάδι καρύδας, όχι άοσμο

1/2 κ. ελαιόλαδο

4 αυγά

1.5 κ ζάχαρη

1 κ.γ. βανίλια

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ. χυμό πορτοκάλι

(ή 1 κ γάλα)

1/4 κ. τριμμένη καρύδα

100-200 γρ ψηλοκομμένη σοκολάτα

Πώς θα το φτιάξεις:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αναμειγνύουμε τα λάδια και ρίχνουμε “κορδόνι” μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την καρύδα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ. Ψήνουμε στους 170°C για 50′ περίπου.

Αφήνουμε για 10′ στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με έξτρα καρύδα και σοκολάτα!