Δεν υπάρχουν εκείνα τα πρωινά που ξυπνάς κι έχεις την όρεξη να περιποιηθείς τον εαυτό σου κι αυτούς που αγαπάς με ένα λίγο πιο σπέσιαλ πρωινό… με κάτι που μοιάζει περισσότερο με γλυκό παρά με πρωινό; Ε λοιπόν για μένα συνήθως αυτή η μέρα είναι η Κυριακή: είναι η μέρα που δεν έχω γιόγκα, πρωινό ξύπνημα ή δουλειές και μπορώ να με περιποιηθώ με κάτι πιο σπέσιαλ. Αυτό το σμούθι λοιπόν είναι για εκείνες τις μέρες: καταρχήν δεν είναι ακριβώς σμούθι, είναι ελαφρύ γλυκό που τρώγεται απολαυστικά με το κουταλάκι καθώς σε διαπερνούν μεθυστικά κύματα καρύδας και σοκολάτας. Είναι η σοκολάτα Bounty στην υγιεινή και πόσιμη εκδοχή της. Μπορείς λοιπόν να το φτιάξεις και σαν γλυκό για ένα τραπέζι με φίλους ή να έχεις μερικά έτοιμα στο ψυγείο όταν τα παιδιά ζητάνε σοκολάτες ή παγωτά!
Υλικά για 2 μικρά βαζάκια
Για το σμούθι καρύδας
- 1 μεγάλη μπανάνα (ιδανικά κατεψυγμένη)
- 50 γρ ινδοκάρυδο
- 1 κτ σούπας βούτυρο ή λάδι καρύδας
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 2 χουρμάδες
- ½ κτλ γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 2-3 παγάκια
Για τη σοκολάτα
- 2 κτλ σούπας λάδι καρύδας
- 1κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 4κτ σούπας σκόνη ωμού κακάο
Λίγες νιφάδες καρύδας για το γαρνίρισμα και ένα δύο κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Βάζεις όλα τα υλικά για το σμούθι στο μπλέντερ και χτυπάς για αρκετή ώρα μέχρι να διαλυθεί τελείως το ινδοκάρυδο και να γίνει ένα λείο σμούθι. Για να φτιάξεις τη σοκολάτα λιώνεις το λάδι καρύδας σε ένα μπρικάκι και προσθέτεις το κακάο και το σιρόπι σφενδάμου ανακατεύοντας.
Βάζεις μια στρώση σοκολάτας σε ένα χαμηλό ποτήρι, περιχύνεις με το σμούθι μέχρι τη μέση του ποτηριού, προσθέτεις άλλη μια στρώση σοκολάτας και τελειώνεις με το υπόλοιπο σμούθι. Γαρνίρεις με λίγο ινδοκάρυδο και ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας.