Σήμερα η ιδέα του πρωινού που θα σας προτείνω, έρχεται από τα παιδικά μου χρόνια. Κάθε Κυριακή πρωί, η μαμά μου με ξύπναγε με τις αγαπημένες μου αυγοφέτες ( και για να μιλήσουμε επιστημονικά, “french toast”), με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα. Η συνταγή απλή, γρήγορη και νόστιμη, γι΄αυτό και θα τη μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά:
φέτες ψωμί του τόστ
1 αυγό
λίγο γάλα
κανέλα
ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα πιάτο βάζεις ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο και σε ένα άλλο πιάτο ρίχνεις λίγο γάλα. Παίρνεις μια φέτα ψωμί και τη βουτάς στο αυγό και μετά στο γάλα ( ή ανάποδα, λίγη σημασία έχει). Σε ένα τηγάνι έχεις βάλει λίγο βούτυρο και αφού ζεσταθεί και λιώσει, βάζεις το ψωμί. Το αφήνεις 3 – 5 λεπτά να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Πριν το σερβίρισμα, πασπάλισε με το ψωμί με ζάχαρη και κανέλα.
Υ.Γ. Για ένα πιο γεμάτο πρωινό, μπορείς να συνοδεύσεις το french toast σου με φρέσκα φρούτα της επιλογής σου.