Τα ταχίνι είναι ένα αγαπημένο υλικό, πολύ υγιεινό που ενισχύει τόσο την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών όσο και την γεύση των γευμάτων σου. Σε αυτή τη συνταγή θα μάθεις πως να το συνδυάζεις με τα λατρεμένα brownies ώστε να τα κάνεις πιο diet friendly και να τα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.

Θα χρειαστείς:

3 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. κακάο

180 γρ. μαύρη σοκολάτα

3 κ.σ. λάδι καρύδας

4 κ.σ. ταχίνι

2 αυγά

1/3 της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική

1/4 της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσεις.

Σε ένα μπολ λιώσε τη μαύρη σοκολάτα με τη βοήθεια μικροκυμμάτων ή της μεθόδου μπεν μαρί. Στη συνέχεια πρόσθεσε το λάδι καρύδας και το ταχίνι και ομογενοποίησε τα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε το αλάτι και τη βανίλια και στη συνέχεια το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Συνέχισε να ανακατέβεις μέχρι το μείγμα σου να γίνει παχύρευστο και να διατηρεί το σχήμα του.

Άπλωσε το μείγμα στο ταψί και πρόσθεσε έξτρα ταχίνι από πάνω αν θέλεις για να το κάνεις να δείχνει ακόμα πιο όμορφο.

Ψήσε για 22-25 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο άφησε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψεις.

featured photo: www.thishealthytable.com